Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"lagere energiekosten zonder afbreuk lichtopbrengstverhouding"

Lagere energiekosten met nieuwe LED-lamp

Ams Osram neemt haar OSCONIQ P3737 LED-lamp meer naar de GreenTech.

Het gaat volgens de makers om 'een krachtige LED voorzien van chiptechnologie met een totale wall plug efficiency (WPE) van 83,2% in Hyper Red.'

De armatuur heeft foton flux van 6,13 μmol/s om een lager energieverbruik te bereiken.

Het levert de kostenberekening op volgens Osram: "Met zijn algehele efficiëntie van 83,2 % kan de nieuwe OSCONIQ P3737 Hyper Red 11 % energiebesparing realiseren, wat een grote vooruitgang is ten opzichte van de vorige generatie LED's met een algehele efficiëntie van 74 %. Met dezelfde foton flux komt dit overeen met € 11 per € 100 uitgegeven. Voor een middelgrote kas met jaarlijkse elektriciteitskosten van meer dan € 100.000 kunnen groente-, bloemen- en andere telers € 11.000 per jaar besparen door de nieuwste LED belichtingstechnologie te installeren*.

Bovendien kunnen hogere foton fluxniveaus leiden tot meer biomassa en een kortere gewascyclus. "Testen hebben uitgewezen dat de LED zelfs na 102.000 bedrijfsuren nog 90% van zijn oorspronkelijke lichtopbrengst levert."

De OSCONIQ® P3737 kan worden gebruikt boven het gewas, maar ook tussen het gewas. De lamp is verkrijgbaar in vijf kleuren: Hyperrood (660 nm), Rood (640 nm), Diepblauw (450 nm), Verrood (730 nm) en Hortiwit, en dekt daarmee het brede spectrum van vereisten in de gecontroleerde tuinbouw.

*Afhankelijk van de energiekosten en systeemparameters

Samen met Inventronics, een van zijn klanten, zal ook een nieuw demopaneel te zien zijn op GreenTech: "Inventronics gebruikt de OSCONIQ P3737 voor haar Horticulture LED Module demobord voor plantenkwekers en glastuinbouwbedrijven. Alexander Hoffmann, Hoofd van PL Grow & Industry bij ams OSRAM. "Uitgerust met LED's uit onze krachtige OSCONIQ productfamilie, stelt het 4-kanaals bord van Inventronics kaseigenaren in staat om kosten te besparen en tegelijkertijd de prestaties te verbeteren, zelfs in moeilijke omgevingen."

De vermogensniveaus van deze drivers gaan tot 1800 W, met oplossingen voor 120-277 V AC en 277- 480 V AC. "Het is opmerkelijk dat Inventronics beschikt over het grootste assortiment DALI-2 D4i-drivers op de markt op dit moment, waardoor er een breed scala aan opties is voor elke belichting", zegt Alexander.

"De roadmap omvat de 4-kanaals 1200 W driver die volledige tweerichtingscontrole biedt via een digitale interface, met een hoge efficiëntie van 96% en technologie voor het delen van energie die de afzonderlijke toewijzing van vermogen aan elk van de kanalen mogelijk maakt. Deze innovatieve technologie betekent een grote sprong voorwaarts in de richting van digitale belichting in tuinbouwtoepassingen."

Het nieuwe tuinbouw demobord zal worden getoond op de stand van Inventronics (05.413) evenals op de ams Osram-stand in het Vertical Farming Paviljoen (Hal 05, Stand 370VF).

Voor meer informatie:
Osram
www.ams-osram.com

Publicatiedatum: