Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De vijf succesfactoren van Delphy voor optimaal datagedreven management

Digitale innovatie speelt een belangrijke rol bij het behalen van optimale productieresultaten en het beheren van teeltprocessen. Delphy benoemt vijf succesfactoren voor optimaal datagedreven management om de kracht van data optimaal te benutten en zo de daaruit volgende teeltbeslissingen te optimaliseren. Ook kan de efficiëntie verhoogt en de ecologische voetafdruk van de operaties geminimaliseerd worden.

Teeltmanagement is volgens Delphy één van de minst gedigitaliseerde aspecten binnen de sector. Groene digitalisering transformeert traditionele teeltkennis naar digitale systemen, waarbij data centraal staat om de besluitvorming te verbeteren.

Niels van der Geest, Specialist Datagedreven Teelt Delphy en Joost Scholten, Teelt Engineer Zachtfruit Delphy

De rol van de teler in een datagedreven toekomst
Niels: "Telers spelen een centrale rol in de implementatie van groene digitalisering. Door deze groene kennis te digitaliseren, kunnen telers naast hun intuïtie ook concrete data gebruiken om teeltomstandigheden te optimaliseren."

De vijf succesfactoren van Delphy
Bij groene digitalisering staat de plant centraal. Door plantprocessen continu te meten en deze data om te zetten in acties, kunnen telers hun teeltstrategieën optimaliseren met behulp van kunstmatige intelligentie. Ten tweede is het belangrijk om digitalisering te zien als een middel en niet als een doel. Het moet duidelijke meerwaarde bieden en specifiek worden ingezet om concrete problemen binnen de teelt aan te pakken. Ten derde moet de focus liggen op het verzamelen van hoogwaardige, relevante data. Effectieve beslissingen kunnen alleen genomen worden als de data van goede kwaliteit is.

Ten vierde ligt de kunst niet alleen in het verzamelen van data, maar vooral in het omzetten van deze data naar praktisch bruikbare informatie zonder het overzicht te verliezen. Tenslotte vereist een implementatie van datagedreven systemen kennis en vaardigheden. Het is belangrijk dat alle betrokkenen de vaardigheden hebben om met nieuwe technologieën en methoden te werken. Dit kan alleen worden bereikt door goede trainingen en educatie.

Voor meer informatie:
Delphy
Agro Business Park 5
6708 PV Wageningen
Tel:+31 77 398 75 00
[email protected]
https://delphy.nl

Publicatiedatum: