Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerwaarde creëren uit data

Delphy kijkt terug op een succesvolle editie van het 'Delphy Digital Summit', dat plaatsvond op woensdag 20 maart in Kingsville, Canada. Het thema van de middag was: datagedreven teeltmanagement. Max van den Hemel en Niels van der Geest, beide Teelt Engineer van Delphy Digital, trapten de middag af met de vragen: digitalisering, wat omvat dat allemaal? Hoe digitaliseer ik mijn teeltmanagement?

QMS Tomato
Ze maakten dit concreet door uit te leggen hoe men meerwaarde kan creëren uit data door gebruik te maken van QMS Tomato. Telers en consultants gebruiken QMS Tomato van Delphy om een teeltstrategie op te zetten. Met dit programma toonden zij een aantal praktijkvoorbeelden hoe er op basis van data inzicht verkregen kan worden in de teelt. Ook ondersteunt het programma de teler vervolgens in het maken van teeltbeslissingen. Gastspreker Cees Ammerlaan (BASF Nunhems) nam het publiek mee in de rol die digitalisering speelt binnen de veredeling en opvolging van verschillende rassen.

LED
Hiermee legde Cees de nadruk op de verzameling data van goede kwaliteit die al wordt verkregen van de rassen in de pré-commerciële fase. Mechatronix was als sponsor aan deze Summit verbonden: zij hebben recentelijk hun lokale productie van LED lampen in Leamington opgestart om via deze nieuwe vestiging hun klanten in deze regio van de wereld te voorzien van belichtingsinstallaties. Er was voldoende ruimte voor een gesprek en discussie over de geleverde kennis tijdens de pauzes. Met telers uit de regio en verschillende toeleveranciers vanuit de sector was er een breed geïnteresseerd publiek aanwezig.

Voor verschillende sectoren is QMS beschikbaar. Wanneer ondernemers meer willen weten over de mogelijkheden op hun bedrijf kunnen ze contact opnemen met Niels ([email protected]) of Max ([email protected]) of hier op de website kijken.

Voor meer informatie:
Delphy
Agro Business Park 5
6708 PV Wageningen
Tel:+31 77 398 75 00
[email protected]
https://delphy.nl

Publicatiedatum: