Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vooruitblik op zachtfruitseizoen 2024

"Begin van de oogst zal vergelijkbaar zijn met het aardbeienseizoen van vorig jaar"

Tijdens de telersbijeenkomst halverwege maart nodigde Frutania talrijke telers en sprekers uit de sector uit op haar hoofdkantoor in het Duitse Grafschaft. Bezoekers werden getrakteerd op presentaties over een aantal onderwerpen die van belang zijn voor de fruitsector, zoals water en duurzaamheid, kwaliteit en strategieën voor de retail. Bij deze gelegenheid gaf het management een kijkje in de winstverwachtingen voor dit jaar en de strategische richting van het handelsbedrijf op de langere termijn

Frutania ervaart momenteel een aanzienlijk verbeterd sentiment en stemming voor het zachtfruitseizoen van 2024 met vergelijkbare volumes als vorig jaar. "Frutania richt zich echter nog steeds op teelt van hoge kwaliteit en daarom verhogen we de stellingteelt van aardbeien. Door een relatief vroege lente verwachten we een vroegtijdige oogst, met de vrees dat er nog een vorst zou kunnen komen. Op dit moment verwachten we dat de oogst zal beginnen in lijn met het seizoen van 2023", aldus het management. Over het geheel genomen is de teeltcapaciteit van Frutania min of meer onveranderd, maar bij dochteronderneming Fruitfels in de regio Oberkirch neemt de capaciteit sterk toe.


Aardbeitunnel

Frutania ontwikkelt zich als retailpartner voortdurend. Nieuwe rassen en concepten zijn erg populair, bevestigt de onderneming: "Daarom zijn wij een conceptpartner in de teelt en verkoop van het nieuwe appelras Bloss. We breiden ook voortdurend ons assortiment pruimen uit. Daarnaast planten we momenteel onze latere kersenrassen. We richten ons op dit moment vooral op onze eigen aardbeirassen, waarmee we ons kunnen onderscheiden op de markt."

Van links naar rechts: pruimenteler Martin Krupp (nu lid van de Supply Chain), Tobias Linnemannstöns (hoofd Supply Chain) en Béatrice en Markus Schneider

Frutania Academie
De Frutania Academy werd een paar jaar geleden opgericht om ervoor te zorgen dat het bedrijf goed uitgerust is voor de toekomst. "Het doel van dit initiatief is om leidinggevenden en junior medewerkers te trainen en te motiveren om een visionaire manier van denken te ontwikkelen en verder te kijken dan hun eigen horizon. Samen met onze deelnemers, werknemers van de Frutania Group en leidinggevenden en fabrieksmanagers van onze telers, willen we creatieve oplossingen creëren en een toekomstgerichte ontwikkeling stimuleren," zegt Markus Schneider, algemeen directeur en eigenaar van Frutania. "De inschrijvingen voor de nieuwe academie zijn nu geopend en we kijken uit naar een sterk seizoen 2024."

Voor meer informatie:
Frutania GmbH
Heinrich-Lanz-Str. 3
D-53501 Grafschaft-Ringen
Tel: +49(0)2641 91110
info@frutania.de
www.frutania.de

Publicatiedatum: