Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
20 bloemenvelden naast kas

Telers gezocht voor biodiversiteitsproject

Dit jaar start het project 'Natuurlijke plaagbestrijding met biodiversiteit in en om de kas'. Dit project valt onder het programma 'Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid' van Stichting Kennis in je Kas. Binnen dit project worden bij 20 glastuinbouwbedrijven biodiversiteitsvelden aangelegd rondom de kas. Dit zullen speciale mengsels van meerjarige planten zijn waarvan bekend is dat ze nuttig zijn voor veel natuurlijke vijanden van kasplagen. Voor geïnteresseerde bedrijven zijn er binnenkort informatieavonden.

Voor het project zijn de initiatiefnemers op zoek naar nieuwe bedrijven in verschillende regio's in Nederland. Biodiversiteit rondom het bedrijf heeft veel voordelen: Het vergroot het maatschappelijk draagvlak voor de sector, draagt bij aan het algemene herstel van biodiversiteit in Nederland, heeft een recreatieve waarde en kan bijdragen aan de
bestrijding van plagen. Van de deelnemende bedrijven wordt gevraagd om ca. 250 m² grond voor aanleg met een biodiversiteitsveld nabij het bedrijf beschikbaar te stellen. Ook wordt er een bijdrage van €1000 verwacht van deelnemers. Ook moeten er monitoringsgegevens beschikbaar gesteld worden aan de onderzoekers.

Aanmelden voor één van informatiebijeenkomst kan hier.

Bron: Kennis in je Kas

Publicatiedatum: