Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Online ToBRFV-kenniscentrum geopend

Vegetables by Bayer lanceert haar campagne 'Vertrouwen op elk niveau' en heeft daarmee een duidelijk doel: een betrouwbaar platform bieden dat klanten informeert over actueel ToBRFV-onderzoek. Onderdeel van deze lancering is het online ToBRFV-kenniscentrum: heldere ToBRFV-webpagina's op de Vegetables by Bayer-website. In het ToBRFV-kenniscentrum vindt men informatie over SHIELD, het vlaggenschip zaadgezondheidsprogramma van Vegetables by Bayer, en over toekomstige innovatieve ToBRFV-resistente rassen. Alle kennis is gebundeld op één plek zodat klanten wereldwijd er voordeel van hebben.

"ToBRFV is een virale ziekte die tomatenplanten treft en zich snel verspreidt over de hele wereld. Als R&D-leider werkt Vegetables by Bayer op alle niveaus aan langetermijnoplossingen voor telers, marketeers en consumenten. Betrouwbare prestaties, uitstekende fruitkwaliteit en smaak én een groot opbrengstpotentieel vormen de basis voor ons onderzoek", vertelt Leslie Teo, Global Issues & Public Affairs Lead bij Vegetables by Bayer.

Voor hun ToBRFV-resistente tomaten selecteert Vegetables by Bayer alleen eigenschappen van gevestigde rassen met bewezen hoogwaardige kwaliteit. De volgende tomaten in hun portfolio bieden momenteel intermediaire ToBRFV-weerstand: Strabini, Ferreira, Novero en Caramelino. Vegetables by Bayer richt zich op het snel ontwikkelen van rassen met een hoge weerstand in combinatie met goede agronomische prestaties en voordelen voor consumenten en retailers.

Investering in onderzoek en SHIELD
Hoogwaardige zaden hebben prioriteit bij Vegetables by Bayer. Gedurende de proefperiode worden alleen rassen die na het testen onder realistische groeiomstandigheden voldoen aan strenge normen, overwogen voor de markt. In 2023 investeerde Vegetables by Bayer, als onderdeel van hun ToBRFV-mitigatieprogramma, in een nieuwe quarantainekas van 2.000 m² in Wageningen. Het zaadgezondheidsprogramma SHIELD omvat een reeks rigoureuze en uitgebreide protocollen die de zaadgezondheid en kwaliteitstesten ondersteunen en zo het productieproces verbeteren.

Voor meer informatie:
Bayer Vegetable Seeds
www.vegetables.bayer.com/nl/nl-nl/kennisbank/vegetables-by-bayer-tobrfv-kenniscentrum.html

Publicatiedatum: