Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

12.000 virustesten per jaar mogelijk in nieuw Indiaas lab

Syngenta Vegetable Seeds heeft een nieuw Seed Health Lab in Hyderabad (India) geopend. Het lab is één van de eerste gespecialiseerde zaadgezondheidslaboratoria in India en moet telers in het land, de regio Azië-Pacific en daarbuiten bedienen.

Het laboratorium ligt in het dorp Nuthankal nabij Hyderabad en is onderdeel geworden van het wereldwijde netwerk van laboratoria voor kwaliteitscontrole van groentezaden van Syngenta.

"Hoogwaardige en gezonde zaden zijn de basis van het succes voor onze klanten", vertelt Nishchint Bhatia, hoofd Azië-Pacific voor Syngenta Vegetable Seeds. "Met deze investering willen we ervoor zorgen dat telers betrouwbare, gezonde en ziektevrije zaden krijgen. Deze faciliteit onderstreept de groeiende leiderschapsrol van India in de tuinbouw en de visie om een belangrijke wereldwijde zaadexporteur te worden."

De bouw van de faciliteit van 604 vierkante meter kostte €2,2 miljoen en is een moderne faciliteit. Er kunnen 12.000 virustesten per jaar uitgevoerd worden. In de toekomst kan de locatie eventueel uitgebreid worden. De faciliteit voldoet aan de regelgeving voor zaadgezondheidstests in India en wordt afgestemd op internationale accreditatieprogramma's zoals het International Seed Health Initiative (ISHI) en Naktuinbouw Authorized Laboratories (NAL). Het laboratorium streeft ook naar exportcertificering en lokale accreditatie bij het National Accreditation Board for Testing and Calibration Laboratories (NABL).

Erik Postma, Global Head of Quality Management bij Syngenta Vegetable Seeds and Flowers: "Het is belangrijk om wereldwijd zaadbeheer te waarborgen en zaadgezondheid te bevorderen om de gewasintegriteit van telers te beschermen en de wereldwijde voedselvoorziening te waarborgen. Elke zaadje dat bij een teler terechtkomt heeft nauwkeurige zorg nodig. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de hele zaadsector. Daarom zijn we trots om onze zaadtestdiensten aan andere zaadbedrijven aan te bieden ter ondersteuning van internationale fytosanitaire normen."

Voor meer informatie:
Syngenta Vegetable Seeds
www.syngentavegetables.com

Publicatiedatum: