Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Druivenkwekerij Sonnehoeck voorlopig gered

De druiventeelt in de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul blijft voorlopig bestaan. Stichting Monument Sonnehoeck (SMS), de eigenaar van de druivenkwekerij, heeft de gemeente Westland laten weten 'voorrang te geven aan de druiventeelt, de verkoop daarvan en het behoud van de druivenranken', meldt het AD. "Ik ben optimistischer dan een jaar geleden", zegt betrokken wethouder Carlieke van Staalduinen in de krant.

Twee stichtingen lagen met elkaar overhoop na het overlijden van grondlegger Geo van Leeuwen. De gemeente kwam eraan te pas om te bemiddelen, maar dat lukte niet. Veel vrijwilligers vertrokken. Met nieuwe mensen aan boord heeft de wethouder nu toch goede hoop. "De focus ligt weer op de druiven, dat kunnen ze bemensen. Veel andere dingen nog niet, maar het draait weer. Ze doen hun best om dit door te zetten, al zijn we er nog niet."

Men is nu op zoek naar 'een tuinbaas' en een financier om de toekomst echt zeker te stellen.

Publicatiedatum: