Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer: Nieuw breed spectrum herbicide geen vervanger glyfosaat

Eind vorige week vertelde de CEO van Bayer Bill Anderson in een internationaal breed opgepakt interview dat het bedrijf werkt aan een nieuw breed spectrum herbicide. Volgens hem is het de eerste grote innovatie in het veld in 30 jaar.

Het is een herbicide dat in de eerste plaats moet worden gezien als een extra optie naast glyfosaat en niet als een vervanging, deelt Bayer in een persmededeling op de eigen kanalen naar aanleiding van de media-aandacht voor het interview. Bayer blijft ervan overtuigd dat glyfosaat veilig, kostenefficiënt en effectief kan worden gebruikt. Het nieuwe product, dat vooral gezien kan worden als een extra optie voor de teler, zal vanaf 2028 op de markt komen, eerst voor soja en in latere stappen voor maïs, katoen, zonnebloempitten en groenten en fruit.

Het is een nieuw breed spectrum herbicide dat telers een extra mogelijkheid biedt in onkruidbestrijding en resistentiemanagement. Het is het eerste nieuwe herbicide werkingsmechanisme in zijn soort in 30 jaar. Het bedrijf blijft zich volledig inzetten voor de veiligheid van glyfosaat en het belang ervan voor boeren en tuinders als onkruidbestrijdingsmiddel.

Voor meer informatie:
Bayer Crop Science
Siriusdreef 36
2132 WT Hoofddorp
Tel: +31 237 991 000
nl.cropscience@bayer.com
www.agro.bayer.nl

Publicatiedatum: