Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mikael Tas, Trustpack Services:

"We zijn inmiddels bijna uit onze tweede locatie gegroeid"

Tholen - Al sinds jaar en dag is Trustpack Services gespecialiseerd in het her-, om- en verpakken van AGF. "Mijn vader Yurdal zit al veertig jaar in het vak en sinds zeven jaar opereren we onder de naam Trustpack. We zijn gestart in het pand van VDH in Ridderkerk, maar hadden ruimte tekort en hebben toen een tweede locatie gevonden in het nabijgelegen pand van Broom Frio", vertelt Mikael Tas.


Mehmet en Mikael Tas

"Veel klanten, zowel vaste als regelmatige klanten, brengen hun AGF naar ons en wij nemen ze alle zorg uit handen, of het nu gaat om het herverpakken van bulkproducten naar consumenteneenheden, het labelen van individuele items, het sorteren van een diversiteit aan soorten en maten, of het controleren en nauwkeurig nakijken van producten. Klanten kunnen bij ons hun handel laten lossen, opslaan, verpakken en verladen richting hun klanten. Voor sommige partijen zijn we dus met recht een one-stop-shop", vertelt Mikael. Trustpack Services heeft zo'n dertig collega's in vaste dienst en daarnaast ook nog eens dertig personen op flexibele basis aan het werk.


De aan- en afvoerbanden zijn in eigen huis zelf ontworpen, gefabriceerd en geïnstalleerd. De tafels zijn inklapbaar, wat erg handig is tijdens het reinigen van de machine en vloer.

Dat de verpakkingswerkzaamheden in een behoefte voorzien, blijkt wel uit het feit dat Trustpack ook in haar twee huidige locaties uit haar jasje groeit. "We zijn inmiddels op zoek naar een nieuw pand in Ridderkerk, want dat is toch de hotspot bij de Rotterdamse haven en met alle nieuwbouwontwikkelingen op Dutch Fresh Port. Maar de beschikbare ruimte is schaars en duur, dus we moeten goed zoeken", lacht Mikael.

Op beide locaties heeft Trustpack meerdere verpakkingsmachines voor sortering, topseal, clamshell, foodtainer, flowpack, maar ook clipper- en girsac-machines staan naast een groot aantal tafels en eilanden voor het benodigde handwerk. Van concurrentie heeft Mikael naar eigen zeggen geen last. "Wij spreken liever over conculega's. Want de markt is groot genoeg voor iedereen om een boterham te verdienen."


Display met de koelmotoren in de werkplaats op de achtergrond

Hoewel het bedrijf in verpakkingsdiensten voorziet voor het totale AGF-assortiment, nemen de druiven het grootste aandeel in. "Druiven verpakken we het jaarrond. Momenteel zitten we in het staartje van het Zuid-Afrikaanse seizoen en verpakken we ook al India-druiven. Onze paprika-activiteiten vinden met name van april tot en met oktober plaats. Het verpakken en uitzoeken van citrus is vooral in de maanden mei tot en met november. Onze piek zit echt tussen oktober en mei. In de zomervakantie hebben we het traditiegetrouw wat minder druk, maar dat vinden we niet zo erg, dan kunnen we onze mensen met een gerust hart op vakantie sturen."

Klik hier voor het filmpje van de druiven op weg naar de machine

"Onze grootste uitdaging is om een verdere digitaliseringsslag te maken. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten dat uiteindelijk ook gaan eisen, maar dat willen we voor zijn, wat ze waarschijnlijk ook wel kunnen waarderen. Daarom zijn we volop met partijen in gesprek om te komen tot de beste oplossingen. Ook zijn we online actiever geworden om onze naamsbekendheid wat te vergroten."

Voor meer informatie:
Mikael Tas
Trustpack Services
Mob: 06 42 53 60 85
packing@trustpack.nl
www.trustpack.nl