Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Copa Cogeca roept op tot werkbare Europese verpakkingsovereenkomst

Copa Cogeca, vertegenwoordiger van telersorganisaties in de EU, benadrukte het belang van de komende weken voor de Verordening verpakking en verpakkingsafval (PPWR). Deze verordening is bedoeld om de toename van verpakkingsafval aan te pakken, verpakkingsnormen in de hele EU te harmoniseren en de circulaire economie te versterken.

Een voorlopig akkoord, waarin een aanzienlijke vermindering van het gebruik van plastic verpakkingen en niet-composteerbare stickers voor AGF wordt voorgesteld, wordt kritisch bekeken. Critici beweren dat de overeenkomst buitensporig is en kan leiden tot meer voedselverspilling, productdifferentiatie in de weg kan staan en een negatieve invloed kan hebben op de traceerbaarheid en voedselveiligheid. Bovendien zou de verordening de lidstaten veel autonomie kunnen geven, wat zou kunnen leiden tot een gefragmenteerde markt binnen de EU.

Copa Cogeca pleit voor een amendement om eenmalige verpakkingen voor AGF vrij te stellen van de verordening, en wijst op de logistieke en financiƫle uitdagingen van de verschillende verpakkingsregels in de lidstaten.

Bron: Copa Cogeca
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: