Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Voor pompoenen worden onze palletboxen steeds vaker ingezet"

Duurzame palletboxen met houtstructuur en karton zijn inmiddels onmisbaar op de AGF-deling van vele supermarkten. Al ongeveer acht jaar is Paletten Concept GmbH, gevestigd in het Nedersaksische Kirchlinteln, de marketing- en servicepartner van het Spaanse bedrijf Greenbox S.L. "Naast het Spaanse assortiment van meloenen en citrus, is de efficiënte en duurzame oplossing inmiddels uitgebreid naar vele andere AGF-producten," zegt Hanke Seegers, directeur van Paletten Concept GmbH.


De Greenbox-displays worden al jaren gebruikt voor meloenen.

Als exclusieve partner van het bedrijf Greenbox S.L. voor de Duitse markt, neemt Paletten Concept GmbH de volledige dienstverlening rond de boxen op zich, van levering tot ophalen na gebruik en hergebruik. Na gebruik worden de kartons weggegooid en de hout- en kunststofcomponenten gedemonteerd. Seegers: "De pallets worden door ons opgehaald en vervolgens gereinigd of, als ze beschadigd zijn, gerecycled. Ook de houtstructuur wordt hergebruikt. We ontlasten de retailfilialen door het eenvoudigweg afvoeren van hun leeggoed. Tegelijkertijd nemen we de volledige service rond het leeggoed voor Greenbox op ons, zodat men zich alleen op de marketing hoeft te concentreren. We kopen het materiaal als het ware terug, waarna de cyclus opnieuw begint."


Ook bij snacktomaten in bekers worden de boxen al ingezet.

"Het doel is om de boxen in Duitsland sterker in te zetten en de toepassingsgebieden uit te breiden naar lokale producten. We hebben dit deels al succesvol geïmplementeerd door de oplossing nu ook toe te passen op kool, tomaten, uien en appelen. Ook voor eetbare pompoenen was er vorig jaar een toename in de vraag. Het is uiteindelijk ook een blikvanger: de kartons kunnen individueel worden vormgegeven. Bij pompoenen is er bijvoorbeeld een speciale Halloween-opdruk." Verder wijst Seegers op de efficiëntie van het proces: "De boxen zijn stapelbaar, vormvast en hebben een lichte houtstructuur. Dat is vooral tijdens het transport erg belangrijk. Een Düsseldorfse pallet is bijvoorbeeld veel instabieler. In dat opzicht hebben we dus een duidelijk concurrentievoordeel."


Toepassing voor pompoenen


Citrus in het Greenbox-display: De basisafmetingen komen overeen met een halve Europallet en kunnen afhankelijk van de toepassing met verschillende hoogtes, 50, 70 en 100 cm, worden ontworpen.

Voor meer informatie:
Hanke Seegers
Paletten Concept GmbH
Stellmannskamp 8
27308 Kirchlinteln, Duitsland
Tel: +49 4236 999650
www.greenboxsl.com

Publicatiedatum: