Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"gebrek aan kennis over hoe planten groeien onder verschillende spectra"

Canadese teler geeft voorlopig voorkeur aan hybride belichting

Integral Farms Produce is eigendom van en wordt beheerd door de familie Arts. Gevestigd in Mount Brydges, Ontario, combineert het bedrijf al meerdere generaties lang varkenshouderij met glastuinbouw, zowel in Canada als in Nederland. Ze telen diverse gewassen, waaronder maïs, soja, bonen, aardappelen en verschillende groenten.

Om opvolging mogelijk te maken heeft eigenaar Michael Arts besloten zich te specialiseren in de glastuinbouw. "We leveren in Canada kasgroenten aan lokale gemeenschappen. Ik hoop mijn ervaring uit andere gebieden van ons bedrijf te kunnen inzetten in deze nieuwe teelt. We hebben uitbreidingsplannen om jaarrond tomaten te kunnen telen," vertelt Michael Arts, eigenaar en exploitant bij Integral Farms Produce Inc.

Michael gebruikt de dynamische LED-belichting van Sollum in zijn tomatenkassen. "Op dit moment is er gebrek aan kennis in de LED-lichtmarkt hoe planten groeien onder verschillende spectra. De belichting van Sollum is op dit moment de beste keus om de belichting te perfectionering zodat we er op de lange termijn voordeel van hebben. De markt van LED-belichting zal in de toekomstig snel veranderen naarmate het duidelijk wordt welke de beste is," vervolgt hij. "Sollum Technologies heeft de installatie goed geregeld en ook het verdere verloop van het proces was goed. De belichting kon snel in gebruik genomen worden."

"Ik heb meegewerkt aan verschillende belichtingsprojecten en was geboeid door de vernieuwende benadering van belichting door Sollum. Deze benadering sluit aan bij de huidige en toekomstige trends zonder dat er apparatuur hoeft te worden aangepast. Mijn eerste project met Sollum in 2020 was een verandering van traditionele, op helderheid gerichte belichting naar systemen die worden aangedreven door technologische ontwikkelingen. Ik was gemotiveerd om daar een bijdrage aan te leveren," vertelt Joe Vassallo, eigenaar van Vassallo Electric.

"Hoewel ons bedrijf jong is, is ons team ervaren en gespecialiseerd in moderne kasbelichting. Door samen te werken met Mike en Sollum hebben we onze deskundigheid, passie en inzet voor kwaliteit gecombineerd. We zijn gemotiveerd om aan nieuwe projecten te werken die voortborduren op innovatie en topkwaliteit," besluit hij. "We zijn blij om te zien hoe Integral Farms Produce Inc. onze technologie gebruikt en we kijken ernaar uit om hen te ondersteunen bij hun uitbreiding om hun klanten te voorzien van de beste producten."

Voor meer informatie:
Sollum Technologies

sollumtechnologies.com

Publicatiedatum: