Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse paprika's binnenkort naar VS en Canada

Avocado-leverancier GreenFruit Avocados gaat ook paprika's telen in Colombia. Nu levert het bedrijf al avocado's uit het land, net als uit Mexico, aan supermarkten in de VS en Canada. Daarnaast produceert het bedrijf biologische voedingsstoffen.

GFA teelt avocado's op ruim 650 hectare in de bergen van Colombia en op honderden hectares in Mexico. Vanaf juni 2024 zullen ook conventionele en biologische kasgeteelde paprika's afgezet worden via de bestaande relaties met supermarktketens in de VS en Canada. Het project start met twee kassen van een halve hectare, maar het plan is om in de komende jaren uit te breiden naar 60 hectare kasteelt.

Conventionele en biologische paprika's voor de Amerikaanse en Canadese markt zullen beschikbaar zijn vanaf juni 2024.

De Amerikaanse leverancier CO2 GRO heeft aangekondigd deel te nemen aan dit project. Het bedrijf zegt dat zijn nieuwste Technology Adaptation Project (TAP) zal worden uitgevoerd in de eerste kas van een halve hectare, waarbij de helft van de kas behandeld zal worden met de CO2 Enrichment Solutions™ en de andere helft als controle zal dienen.

Het TAP zal beginnen in april en afgerond worden aan het einde van het teeltseizoen in december. De doelen van het TAP omvatten hogere opbrengst en kwaliteit, minder meeldauw met de Pathogen Perimeter Protection™ en CO2-verrijking van de planten in een ventilerende kas.

Het project start met twee kasmodules van een halve hectare, maar het plan is om in de komende jaren uit te breiden naar 60 hectare kasteelt.

"We zijn enthousiast om samen te werken met CO2 GRO, wiens technologie perfect past bij onze biologische en duurzame teeltpraktijken", zegt Tony Bucio, partner en hoofd van de Colombiaanse teelt van GFA. "We worden de eerste Colombiaanse exporteur van paprika's naar Canada, mede dankzij het partnerschap met een ag-tech bedrijf voor duurzame teeltpraktijken."

"Terwijl we onze duurzame teeltpraktijken ontwikkelen voor kastelers wereldwijd, is deel uitmaken van deze export van Colombiaanse paprika's naar de VS en Canada een bijzondere kans voor ons", zegt Aaron Archibald, vicevoorzitter verkoop bij CO2 GRO. "De focus van GFA op duurzame, biologische producten van hoge standaard is precies het type telerspartners waarmee we graag samenwerken."

Voor meer informatie:
Soumik Roy
CO2 Gro Inc.
ir@co2gro.ca
https://co2gro.ca/

Publicatiedatum: