Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische tuinbouwfonds groeit door met nieuwe overname

Centuria heeft de 21 hectare grote kas van Katunga Fresh in Australië overgenomen. De transactie werd gesloten doormiddel van een 20-jarige huurovereenkomst. Katunga Fresh is één van de grootste leveranciers van tomaten in Australië en is al 20 jaar actief op deze locatie. Deze leverancier voorziet de belangrijkste supermarkten van Australië het hele jaar door van groenten.

Centuria heeft nu vijf grote tomatenkassen in Australië. Onlangs verwierf de aan de ASX beursgenoteerde specialistische investeringsmanager de Australische teler P'Petual Holdings. Jason Huljich, CEO van Centuria: "De faciliteit in Katunga is onderdeel van onze investeringsstrategieën en wordt ondersteund doormiddel van een huurovereenkomst. We willen CAF uitbreiden tot één van de grootste, sectorspecifieke tuinbouwfondsen van Australië. Die biedt Centuria-investeerders toegang tot vastgoedkansen."

16.000 ton tomaten
De belichtingstechnologie van Katunga verhoogt de teelturen, de opbrengst van de productie en helpt bij het compenseren van de seizoensgebondenheid van de teelt. In de kas kunnen ongeveer 16.000 ton trostomaten per jaar geteeld worden. Naast kassen worden binnen de overname ook grote verpakkingsloodsen, energie-infrastructuur, grondwaterlicenties en wateropslagfaciliteiten ter plaatse overgedragen.

Katunga
Andrew Tout, hoofd tuinbouw van Centuria: "We zijn blij dat we samen kunnen werken met Katunga Fresh. We willen het hele jaar door verse tomaten en paprika's op een winstgevende manieren leveren. Katunga Fresh is actief sinds 2004 en was één van de eerste van de glastuinbouwers in het land."

Katunga Fresh gebruikt de nieuwste quad gen-technologie en onderzoekt aanvullende hernieuwbare energietechnologieën. Katunga ligt ongeveer 230 km ten noorden van Melbourne en 45 km ten noorden van Shepperton VIC. Het bevindt zich in de regio Goulburn Valley.

Voor meer informatie:
Centuria
centuria.com.au

Publicatiedatum: