Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Village Farms start bouw cannabislocatie in Drachten

Village Farms International is begonnen met de bouw van een eerste indoor cannabisfarm in Drachten. Via haar dochteronderneming Leli Holland heeft Village Farms één van de tien vergunningen waarmee legaal recreatieve cannabis geteeld en verspreid mag worden volgens het overheidsexperiment.

Het bedrijf wil in het vierde kwartaal van 2024 de locatie in gebruik nemen. Leli Holland is van plan om wiet- en hasjproducten (joints e.d.) te verkopen aan consumenten. Village Farms betaalt de bouw van de indoorfarm in Drachten zelf.

De indoorfarm in Drachten, waarin 2.500 cannabisplanten per jaar geteeld kunnen worden, is de eerste van de twee geplande locaties van Village Farms. De tweede en grotere locatie moet in de buurt van Groningen komen en moet 10.000 kg cannabis per jaar opleveren. Die locatie moet tegen 2026 in gebruik zijn.

“Nederland is interessant voor ons omdat er maar een beperkt aantal licenties verleend zijn. Er zijn veel consumenten en de regelgeving omtrent cannabis is soepel," vertelt Michael DeGiglio, Chief Executive Officer van Village Farms.

“We zijn blij om onze rijke geschiedenis in Nederland uit te breiden om onze ervaring als cannabisbedrijf in Canada te benutten voor deze eerste grote Europese recreatieve markt. Onze tweefasige aanpak om de teelt op te voeren, stelt ons in staat om de markt te betreden via het overheidsexperiment.”

Experiment gesloten coffeeshopketen
Het experiment gesloten coffeeshopketen van de Nederlandse overheid is bedoeld om te onderzoeken of cannabis legaal geleverd kan worden aan coffeeshops. Op dit moment wordt de verkoop en het gebruik van cannabis in meer dan 550 coffeeshops getolereerd. De teelt en distributie van cannabis naar coffeeshops is echter verboden.

In het experiment zijn 10 licentiehouders uitgezonderd om cannabis te telen en distribueren naar ongeveer 100 coffeeshops in 10 gemeenten. Die coffeeshops zijn verplicht om te kopen van de 10 licentiehouders. Het experiment duurt vier jaar en wordt dan geëvalueerd. Daarna wordt het mogelijk met een jaar verlengd. Tijdens de evaluatie van het experiment informeert de overheid over de toekomst van het coffeeshopbeleid. Misschien wordt zodoende de teelt en distributie van recreatieve cannabis toegestaan.

Voor meer informatie:
Village Farms International Inc.
www.villagefarms.com

Publicatiedatum: