Brightey, een bedrijf dat MOM-systemen (Manufacturing Operations Management) maakt, rolt een functie uit om de gezondheid van infrastructuur en applicaties en gebruikersadoptie te volgen. De functie heet Momentum Monitoring. Deze functie wordt gratis beschikbaar voor klanten en stelt gebruikers in staat om de systeemgezondheid van hardware, timings en fouten op de productievloer te monitoren en proactief te beheren.

De Momentum Monitoring-functie van Brighteye houdt de gezondheid van de infrastructuur en applicaties op de werkvloer van de klant bij. Het legt verschillende belangrijke prestatie-indicatoren vast, zoals CPU-belasting en geheugenverbruik, en bewaakt interne gebeurtenissen zoals timing, verzoeken per seconde en queues in Momentum. Tot slot waakt Momentum Monitoring ook over afhankelijkheden zoals printing, productieapparatuur of zelfs de SQL-server.

Dit alles wordt gevisualiseerd in overzichtelijke dashboards met de mogelijkheid om notificaties te versturen wanneer afwijkingen worden gedetecteerd of bepaalde drempelwaarden worden overschreden.

Bedrijfscontinuïteit
In staat zijn om de bedrijfsactiviteiten in stand te houden, zelfs tijdens externe incidenten en interne crisismomenten, is de wens van elke fabrikant. Waar Momentum klanten al kon helpen om te gaan met externe storingen, kan het nu ook problemen monitoren en voorkomen die kunnen ontstaan als gevolg van interne IT/OT-systeemverstoringen.

“Momentum Monitoring begon als een louter reactieve dienst die op de achtergrond draaide en reageerde in geval van nood, vandaag is het veel meer dan dat. De tool kan gezondheidscontroles uitvoeren van de IT-infrastructuur, database, CPU-verbruik, opslagruimte, netwerksnelheid, ...”, aldus Stijn Roggeman, CEO van Brighteye

Het is bovendien mogelijk om alarmen en triggers in te stellen om op de hoogte te blijven van al deze gezondheidscontroles en een melding te ontvangen als er iets fout gaat of herinneringen in te stellen wanneer er bijvoorbeeld onderhoud moet gebeuren aan de database.

Gebruiksgemak bewaken
De sleutel tot elk succesvol MOM-project zijn de mensen die het systeem gebruiken. Verschillende redenen kunnen ertoe leiden dat operatoren of supervisors de nieuwe software niet graag benutten. Momentum Monitoring stelt IT/OT-personeel in staat om enkele van de hoofdoorzaken te achterhalen en maakt continue verbetering van het applicatielandschap mogelijk. Dit kan variëren van verkeerd gebruik van de software tot configuratiefouten die bijvoorbeeld leiden tot lange laadtijden.

Deze problemen worden meestal niet gerapporteerd aan de IT-support afdeling, maar veroorzaken frustratie en belemmeren de gebruikersadoptie. Dankzij Momentum Monitoring zijn die problemen nu eenvoudig te identificeren en op te lossen.

Voor meer informatie:
Brighteye
Leen-ter Hellenstraat 1
8850 Ardooie
Tel: +32 (0)51 26 32 10
info@brighteye.be
www.brighteye.be