Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We proberen verticale, voorspelbare ketens te creëren"

Harvest House neemt Zijtwende over

Tholen - Handelsbedrijf Zijtwende International uit De Lier is onderdeel geworden van telerscoöperatie Harvest House. Volgens directeur Jelte van Kammen van Harvest House is de overname voortgekomen uit een wens van afnemers naar een stuk voorwaartse integratie, waarbij de markt dichter op de teelt wil zitten.

Harvest House had al een klantrelatie met Zijtwende. "Ze kochten bij ons, maar ook elders al hun handel in", vertelt Jelte. De fusiegesprekken kwamen via de teelt op gang, maar werden uiteindelijk voorgezet tussen Coöperatie Harvest House en Zijtwende. "We proberen verticale, voorspelbare ketens te creëren en daar past deze stap prima in."

Zijtwende International richt zich op het vermarkten van groenten en fruit. Paprika’s, aubergines, komkommers, ijsbergsla en tomaten zijn de belangrijkste producten. De onderneming heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in levering van producten van Nederlandse bodem.

De structuur, locatie en het assortiment van Zijtwende blijven ongewijzigd. "Wij grijpen zo min mogelijk in en geloven dat het ondernemerschap op het puntje van de stoel moet blijven zitten. Zo werken we met onze andere dochterorganisaties en dat gaan we met Zijtwende ook doen", vertelt Jelte.

Andere dochterhandelsbedrijven zijn Terra Natura International, Global Green Team en Rainbow International.

Voor meer informatie:
Harvest House
info@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl