Tholen - Na vijftien jaar in de kruidenbranche gewerkt te hebben, koos Drona Pantjoe vorig jaar op 5 december voor het zelfstandige ondernemerschap toen hij startte met Kenya-Fresh. "Ik ben in 2007 als loodsmedewerker gestart bij Cool Control in Maasdijk en werk er nu nog steeds, maar nu met mijn eigen onderneming!"

"Bij de start van het bedrijf was een uitdaging om de juiste telers te vinden en stabiele prijzen te garanderen, maar met passen en meten is dat gelukt. Omdat ik een eenmanszaak heb kan ik de kosten zo laag mogelijk houden. Het motto van Kenya Fresh luidt dan ook 'high quality low prices'. Kenya Fresh levert de meeste kruiden naar Duitsland en Frankrijk en indirect ook naar Polen en Oekraïne. In de wintermaanden zijn Italië, Oostenrijk, Litouwen, en Roemenië net als Nederland de belangrijkste afzetmarkten.

"In de zomer heb je in Kenia altijd wel tekorten aan bepaalde soorten kruiden, maar dan koop ik lokaal in om toch mijn klanten te kunnen voorzien. Gedurende het bloemenseizoen is, zeker met dagen als Valentijn en Moederdag de beschikbaarheid van luchtvracht wat lastiger, maar met een goede planning lukt het toch vaak wel om de klanten te voorzien", vertelt Drona. "Momenteel is het lekker druk. Richting Kerst is de vraag altijd groter dan het aanbod."

Vanaf de tweede week van januari krijgt de ondernemer ook zeekraal uit Portugal binnen. "Vanwege de oorlog in Israël kiezen enkele klanten voor Portugal als alternatief. De zeekraal uit de kassen is zeer zacht van smaak en textuur en iets minder zoutig. De volumes zullen de eerste zendingen nog beperkt zijn, maar de aantallen gaan wel toenemen."

Voor meer informatie:
Drona Pantjoe
Kenya Fresh
Tel: 0174820322
Mob: 0623413061
drona@kenya-fresh.nl
www.kenya-fresh.nl