Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tuinderij Boender breidt vollegrondsslateelt uit met Romaine sla, frisee en botersla

"Horecaklanten nemen het liefste een breed assortiment af"

Tholen - Bij Tuinderij Boender in Piershil is het seizoen van de vollegrondssla weer losgebarsten. "Door het koude voorjaar duurde het even voordat we op konden starten, maar inmiddels is het seizoen in volle gang. Met het zonnige, winderige weer is het momenteel best een uitdaging om de sla nat te houden, maar de groenten staan er goed op", vertelt Janske Boender.

Janske en haar man Mart telen op een areaal van bijna 10 hectare vollegrondssla. Voorheen bestond het assortiment uit Lollo Bionda, Lollo Rossa en rode en groene eikenbladsla, maar sinds dit jaar zijn daar onder meer Romaine sla, groene frisee en botersla bijgekomen. "Na het wegvallen van onze grootste afnemer, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe afnemers. We hadden goede hoop dat we die snel zouden vinden en zijn daarom ook op een directe manier de markt gaan verkennen. Een bezoek aan de Fruit Logistica is een goed voorbeeld van onze aanpak. We zijn hier naartoe gereisd om met mensen in gesprek te gaan. Die marktbenadering heeft vruchten afgeworpen, want we hebben er een aantal mooie klanten bijgekregen in diverse segmenten. Het is eigenlijk alleen maar beter geworden!"

"Met name in het horecasegment hebben we nieuwe klanten gevonden, dat is ontzettend leuk en past goed bij ons. Deze doelgroep neemt het liefste een breed assortiment af en daar hebben we op ingespeeld. Zo kunnen we zowel grote als kleine klanten van mixpallets voorzien. Maar ook hebben we een aantal vaste lijnen lopen richting de snijderijen. We hebben veel vaste afspraken dit seizoen gemaakt en zullen zodoende wat minder voor de daghandel beschikbaar hebben. Die zekerheid van afzet is heel prettig".


Lollo Rossa en Groene frisee

De grootste uitdaging op dit moment is volgens Janske om de arbeid in te vullen. "Personeel vinden blijft gewoon een uitdaging. We bieden een fijne werkplek op een centrale plek in het land. We hopen dat er snel meer aanwas komt en ons team zich kan uitbreiden, zodat we op volle toeren kunnen draaien."

Instagrammable
Met een nieuwe website en dankzij social media-activiteiten hoopt Tuinderij Boender haar afnemers te inspireren wat er met de vollegrondssla allemaal mogelijk is. "We zien dat dit in een behoefte voorziet. Horeca-afnemers houden van mooie producten en onze slasoorten zijn erg 'instagrammable'. Het mooie is dat onze sla wereldwijd te koop is. Van lokaal tot aan het Midden-Oosten, overal vind je onze producten bij consumenten terug op hun bord. Het is leuk om dan dat extraatje te geven online, en mensen te inspireren wat ze allemaal met onze mooie producten kunnen!"

Voor meer informatie:
Tuinderij Boender
Noorderstraat 5
3264 AP Nieuw-Beijerland
+31 (0)6 11 15 73 54
janske@tuinderijboender.nl
www.tuinderijboender.nl