Berkvens Greenhouse Mobility en Octiva starten samenwerking

Om snelle internationale groei te ondersteunen, gaan Berkvens Greenhouse Mobility en Octiva nauw samenwerken. Dat maken beide partijen bekend. Samen willen ze aan het moderne glastuinbouwbedrijf een compleet productportfolio aanbieden op gebied van logistiek en automatisering.

Compleet aanbod van intelligente producten
De sterkte van de samenwerking zit hem volgens de kersverse samenwerkingspartners 'in focus te houden op de sterktes van beide partijen en ieder deze sterkte te laten uitspelen'. Beide spelers richten zich op de wereldwijde Controlled Environment Agriculture-markt.

Zo ontwikkelt, produceert en installeert Berkvens Greenhouse Mobility, gevestigd in Asten en Bleijswijk, complete kaslogistieke oplossingen m.b.t. glasgroenten. Concreet betekent dat producten zoals schaarhoogwerkers, oogstwagens en AGV voor in de kas.

Octiva creëert met teams in De Lier en Leuven robotische arbeidsautomatiseringsoplossingen, in nauwe samenwerking met telers. Octiva heeft autonome toepassingen zoals UV-C gewasbescherming, scouting, autonoom spuiten en verspreiden van nuttigen, en vele innovaties nog in ontwikkeling.


Tom en Arie

Samenwerking
Berkvens is een zusterbedrijf van Taks Handling Systems, waarmee men de teler een totaaloplossing wil bieden zowel in de kas als in de verpakkingshal. De robotica van Octiva maakt dit plaatje compleet. Door haar link met Priva heeft ze niet alleen toegang tot een wereldwijd netwerk, maar ook een verregaande integratie met de bestaande managementsystemen.

Ook het partnership met Continental dat vorig jaar werd afgesloten door Octiva kadert in deze filosofie: zo veel mogelijk partijen samenbrengen die 'top zijn in hun vakgebied'. De Berkvens-Octiva alliantie laat toe om de teler nog beter te ondersteunen in het kiezen van de optimale oplossing, zijn beide partijen overtuigd.

Arie Meeuwissen (CEO, Berkvens Greenhouse Mobility) en Tom Coen (CEO, Octiva) zijn de drijvende kracht achter de samenwerking met een duidelijke visie om gezamenlijk een leidende positie in de wereldwijde markt van glastuinbouw te verkrijgen en te behouden. Het doel is een compleet aanbod van intelligente producten te kunnen bieden voor het invullen van alle logistieke en robotica-vraagstukken.

Tom en Arie zijn heel enthousiast over de samenwerking. Tom: “We geloven dat de bedrijfscultuur, de kwaliteit van producten én onze innovatiekracht volledig bij elkaar passen.”

Zowel Berkvens Greenhouse Mobility als Octiva zijn reeds internationaal actief. Arie: “Beide bedrijven werken aan innovatieve ontwikkelingen, vaak samen met hun klanten. Efficiënte en ergonomische oplossingen zijn hierbij de voornaamste pijlers. Het groeiperspectief heeft als overkoepelend doel om totaalaanbieder te zijn voor complete projecten binnen de glastuinbouw wereldwijd.”

Gezamenlijk aanbod
Door de samenwerking kan een klant bij beide partijen terecht voor alle uitdagingen in de kas die hij dagelijks tegenkomt. "Hierbij kan een oplossing geboden worden voor vrijwel iedere teelt met de juiste producten in disciplines als gewasverzorging (o.a. buisrailwagens), oogst en transport (met focus op arbeidsbesparing, waarborgen van een hoge kwaliteit van geoogste producten en bieden van een comfortabele en ergonomische werkomgeving, van handmatige tot AGV oogstwagens en in de toekomst ook volledig autonoom oogsten), gewasbescherming (zoals handmatige en volautomatische spuitwagens, tankspuitwagens en zowel volledig automatische als semiautomatische UV-C-units), en scouting en verzamelen van data (voorspellen van oogsten, het detecteren van ziekten en plagen, het inschatten van de groei van gewassen, het registreren van arbeid, en nog veel meer)."

Octiva (stand 01.424) en Berkvens Greenhouse Mobility (02.427) zijn komende week present op GreenTech Amsterdam.

Voor meer informatie:
Berkvens Greenhouse Mobility
info@berkvensgm.nl
www.berkvensgm.nl

Octiva
support@octiva.com
www.octiva.tech


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.