Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coffeeshophouder bouwt kas voor cannabisteelt in Bemmel

Op twee hectare grond in Bemmel bij Nijmegen worden op dit moment kassen voor cannabis gebouwd. Met de kassen gaat Paul Wilhelm deelnemen aan het Experiment gesloten coffeeshopketen. De teelt begint naar verwachting in het derde of vierde kwartaal van 2023. 

Paul Wilhelm verkoopt al sinds zijn 22e cannabis. In 1985 begon de Nederlander een coffeeshop in Amsterdam, en tegenwoordig heeft hij verschillende winkels in Nederland. Maar Wilhelm wil zijn ondernemersinstelling behouden. "Uiteindelijk moet je niet vergeten dat ik een medicijn verkoop. Daarom wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen," zegt Wilhelm tegen Rheinische Post. Hij heeft een groot project in Bemmel doorgezet als onderdeel van een groep van tien telers onder de naam 'Cannamax'. De groep wil op twee hectare grond cannabis telen, volledig legaal en in opdracht van de staat.

Met de teelt worden ongeveer 100 banen gecreƫerd. "We richten ons op de controle van de toeleveringsketen. Het moet transparant worden gemaakt waar de gebruikte producten vandaan komen", zegt Wilhelm. De veiligheidsnormen zijn hoog, het terrein is niet toegankelijk voor klanten en er zal geen verkoop ter plaatse plaatsvinden. Voor het transport van de planten zal een beroep worden gedaan op gespecialiseerde bedrijven, en de geur voor de bewoners zou volgens de projectplanners vrijwel nihil moeten zijn.

"Het voordeel is dat ik als coffeeshophouder de cannabis nu nauwkeurig kan testen. Ik kan eraan ruiken en de kwaliteit meten. Tot nu toe kan ik nauwelijks zien of het product bespoten is", zegt Wilhelm. De locatie is ontworpen om minstens 6.500 kilogram cannabis per jaar te produceren. "Als het aan mij lag, zou de legalisatie ook in ons land [Duitsland] veel sneller gaan. Maar het experiment is een stap in de goede richting. Ik ben ervan overtuigd dat we de voordelen kunnen aantonen van het niet overlaten van de teelt van cannabis aan de criminele onderwereld."

Bron: www.rp-online.de

Publicatiedatum: