Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gewasbeschermingsdagen gemist? Kijk hier de presentatie van Royal Brinkman over biologische bestrijders terug

Tijdens de gewasbeschermingsdagen op 19 en 20 april 2023 werden verschillende presentaties gegeven over gewasbeschermingsmiddelen. Telers en adviseurs konden zich laten bijpraten, onder andere op de donderdag, waarop Royal Brinkman het programma verzorgde samen met Vertify. 

De presentaties van deze donderdag zijn door Royal Brinkman gepubliceerd op de website. 

Royal Brinkman: biologische bestrijders effectiever inzetten 
In de intropresentatie van Royal Brinkman wordt aandacht besteed aan het effectiever inzetten van biologische bestrijders. Dat doen ze onder andere door slimme verpakking in te zetten, betere bijvoer strategie├źn te ontwikkelen en voor een betere biodiversiteit te zorgen. Zo zijn er bijvoorbeeld de Encarsia eretmocerus balletjes die een hogere uitkomst percentage leveren. Ze beschermen daarnaast tegen beschadigen en bij het bespuiten bescherming. 


Luc Kurris verzekerde telers ervan dat bijvoeren er juist niet voor zorgt dat biologische bestrijders de plagen niet meer opeten. Een gevarieerd dieet stimuleert juist hun eetlust. Foto uit verslag van de donderdag

Ook zijn er plus zakjes ge├»ntroduceerd die een hoge uitloop bieden, zorgen voor een betere vochthuishouding en een langere uitloop hebben. De trichogrammaballetjes bieden een gespreide uitkomst en leveren arbeidsbesparing op. Daarnaast zijn de poppen beter beschermd in een balletje. In de presentatie komen nog meer innovaties aan bod zoals de zweefvliegintrobox. Deze is eenvoudig op te hangen, heeft een hoog uitkomst percentage en bevat 2 soorten zweefvliegen. 

Voor meer informatie: 
Royal Brinkman
[email protected]  
www.royalbrinkman.nl