Champignonschaaltjes van graspapier

In het kader van haar duurzaamheidsstrategie heeft de Zwitserse Vereniging van Champignonproducenten (VSP) in samenwerking met Coop een nieuwe verpakking van graspapier ontwikkeld. Voortaan worden de verpakkingsschalen van Zwitserse biologische kastanjechampignons van 225 g en Zwitserse biologische witte champignons van 225 g in de Coop-verkooppunten verkocht in schaaltjes van graspapier.

Papier is wereldwijd een zeer gewilde grondstof, maar de productie ervan vergt veel water en energie; graspapier biedt een innovatief alternatief. Het materiaal heeft tot 30% minder CO2-uitstoot bij de productie in vergelijking met normaal papier en karton. Het gras groeit zonder gebruik van kunstmest op ecologische compensatiegebieden, vaak in de directe omgeving van de betreffende papierfabriek. De tray van graspapier bestaat voor 40% uit pulp, afkomstig van gras. De overige 60% pulp is afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen.

Voor meer informatie:
www.champignons-suisses.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.