Bijeenkomst LED in tomaat op 31 mei 2023

Het gebruik van LED-belichting is in de tomatenteelt, mede door de impact van de energiecrisis, het laatste jaar toegenomen, meldt Glastuinbouw Nederland. Het telen onder LED blijkt echter een uitdaging. Tijdens de bijeenkomst 'LED in tomaat', op woensdag 31 mei 2023 van 14:30 tot 17:30 uur bij het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk, wordt het laatste onderzoek toegelicht en geïnventariseerd wat er in de praktijk gebeurt. 

Door dit samen te brengen krijgen de aanwezigen een beter beeld van wat er nodig is voor het telen van tomaat met LED-belichting. Daarnaast wordt geïnventariseerd wat er nodig is om de praktijk beter te ondersteunen om optimaal met LED-belichting te kunnen werken.

Na de opening door Annelies Hooijmans (netwerkcoördinator Glastuinbouw Nederland), geven Stijn Jochems en Lisanne Schuddebeurs (Delphy) een toelichting op het lopende onderzoek Tomaat fossielvrij met full LED. Arie de Gelder (Wageningen University Research Business Unit Glastuinbouw) bespreekt het onderwerp LED en verdamping.

Middels Mentimeter wordt geïnventariseerd wat de praktijk doet met LED en wat er verandert komend seizoen. In de aansluitende brainstorm staat de plant centraal; waar liggen nog vraagstukken bij LED-belichting in tomaat? Om het kwartier wisselen de volgende onderwerpen:

  • Zetting (bloemkwaliteit en bevlieging)
  • Doorkleuring vruchten (uitgroeiduur en afwijkingen)
  • Verdamping (incl. voedingsopname)
  • Planttemperatuur versus luchttemperatuur (generatief versus vegetatie

Via deze link is meer informatie te vinden en is het mogelijk om aan te melden.

Bron: Glastuinbouw Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.