Samenwerking Syngenta en Biotalys voor biologische gewasbeschermingsmiddelen

Syngenta Crop Protection en Biotalys hebben op 24 april een samenwerking aangekondigd voor onderzoek, ontwikkeling en commercialisering van nieuwe biologische oplossingen voor de bestrijding van plagen in een grote verscheidenheid aan gewassen. De nieuwe oplossing zal gebaseerd zijn op de Agrobody-technologie van het beursgenoteerde Biotalys en zal een nieuw werkingsmechanisme bieden om de toegang te verbreden voor landbouwers tot nieuwe technologieën die de dreiging van plaagresistentie tegengaan en landbouw bevorderen.

Voorwaarden
Onder de voorwaarden van deze samenwerking zal Syngenta samenwerken aan een onderzoeksprogramma met Biotalys, een landbouwtechnologiebedrijf dat zich richt op biologische gewasbeschermingsmiddelen die op eiwitten zijn gebaseerd, om zijn Agrobody-technologieplatform te benutten voor de specifieke doelinsecten van Syngenta.

Ontwikkeling
Door de ontwikkeling van resistentie en de toenemende druk van regelgeving en milieu zijn telers vragende partij naar innovatieve en effectieve biologische oplossingen die de impact op het milieu en de biodiversiteit beperken. Biotalys zet in op op eiwitten gebaseerde biologische middelen die nieuwe werkingsmechanismen kunnen bieden voor een effectieve en veilige toepassing in voeding en landbouw.

Er worden geen verdere voorwaarden of financiële details bekendgemaakt.

Voor meer informatie:
Bioltalys
info@biotalys.com 
www.biotalys.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.