Village Farms vraagt vergunning medische cannabisteelt aan

Village Farms vraagt een vergunning aan bij het Texas Department of Public Safety om op haar locatie in Marfa cannabis te mogen telen in een kas van 0,4 ha, naast de bestaande tomatenteelt. Als de aanvraag succesvol is, wil het bedrijf ook een apotheek op het terrein bouwen.

De stap komt op een moment dat wetgevers oproepen tot uitbreiding van het Compassionate Use Program (TCUP) van Texas, dat de teelt en verkoop van medische cannabis in beperkte doses toestaat aan patiënten met bepaalde aandoeningen, en het teeltbedrijf wil zijn inkomstenstromen diversifiëren.

Onlangs hebben Paul Furfaro, Senior Vice President Strategy van Village Farms, en Susan Hays, de advocaat van het bedrijf, tijdens een vergadering van de Presidio County Commissioners Court een steunbetuiging gevraagd - en uiteindelijk gekregen - van lokale overheidsfunctionarissen voor hun vergunningsaanvraag.

De vertegenwoordigers van het bedrijf voerden aan dat de toevoeging van cannabisgewassen het bedrijf in leven zou helpen houden, belastbare waarde zou toevoegen en nieuwe banen zou creëren, terwijl het mogelijkheden zou bieden voor toekomstige uitbreiding naarmate de cannabiswetten in Texas evolueren.

Lees meer op bigbendsentinel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.