Gelderland pakt arbeidstekorten aan, ook in de tuinbouw

Vanuit het Gelrepact starten de arbeidsmarktregio's 16 projecten om werknemers bij te scholen, en zij-instromers op te leiden voor een baan in de krapteberoepen. Dit vanwege het feit dat de arbeidsmarkt in Gelderland steeds krapper wordt. Provincie Gelderland stelt hiervoor €2,5 miljoen beschikbaar. In het Gelrepact slaan 6 arbeidsmarktregio’s en provincie Gelderland de handen ineen om de arbeidstekorten aan te pakken. 

'Talent beter benutten' 
Peter Kerris, gedeputeerde: "In alle sectoren komen we mensen tekort. We staan voor enorme uitdagingen voor wonen, duurzame landbouw en energietransitie. Wie gaan die woningen bouwen? Wie legt de zonneparken aan? We hebben alle talent nodig om die vacatures te vullen. Dat kan alleen als we samenwerken."

Van tuinbouw tot energietransitie
De 16 projecten zijn regionaal ingevuld. Rivierenland zet in op de tuinbouw, FoodValley op de energietransitie, Rijk van Nijmegen op de techniek en de zorg en de Achterhoek op het MKB. Stedendriehoek Noordwest Veluwe geeft stimuleringsvouchers uit voor werkgevers en werknemers en Midden-Gelderland gaat het Praktijkleren voor werkenden en werkzoekenden ondersteunen.

Investeren in persoonlijke groei
Wethouder Mark Lauriks (Arnhem) is voorzitter van de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland: “Door je als mens te blijven ontwikkelen hou je plezier in je baan. Door juist te waarderen wat werknemers in de praktijk bijleren, wordt niet een diploma uit het verleden bepalend voor je toekomst, maar de persoonlijke groei die je maakt. Zo vind je de plek die het beste bij je past.”

Bron: Provincie Gelderland 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.