Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Weegmachine spaart 6 werknemers uit"

De wereldwijde groenten- en fruitsector ondergaat momenteel een ingrijpende structurele verandering op het gebied van verpakkings- en machinetechniek. Meer efficiëntie en hogere omloopsnelheden, maar ook duurzaamheid zijn daarbij bijzonder belangrijk. "Gezien de moeilijke marktomstandigheden en hoge teelt- en productiekosten is het des te belangrijker om de productieprocessen efficiënt te ontwerpen en de hoeveelheden dienovereenkomstig te verhogen. Doelen, die alleen door middel van investeringen in automatisering en naoogsttechnologie kunnen worden bereikt", aldus S&B Verpackungsmaschinen, onderdeel van de Sorma Group en verantwoordelijk voor de afzet in Duitsland.

Op de afgelopen Fruit Logistica presenteerde de Sorma Group ter gelegenheid van haar vijftigjarig jubileum meerdere nieuwe oplossingen, zoals de weegmachine CP810 VW5, die speciaal is ontworpen voor de verpakking van trostomaten. De lijn helpt de betreffende medewerker bij het vullen van de gedeeltelijk voorgevulde schaaltjes door te zoeken naar de best mogelijke combinatie om het door de klant gewenste minimumgewicht te bereiken. "Met een verwerkingssnelheid van tot wel zestig schaaltjes per minuut wordt het werk van ongeveer zes medewerkers vervangen, wat opnieuw vrijwel uniek is op de markt." 


De weegmachine CP810 VW5

Dankzij AI: geavanceerde detectie van externe en interne gebreken 
Daarnaast vond onlangs de marktintroductie plaats van de optische sorteermachine Sormatech M voor het marktgericht sorteren van mango's en avocado's. Het sorteersysteem controleert de externe kwaliteit en de rijpingsgraad van het exotische fruit met een verhoogde snelheid van 15 stuks fruit per seconde in vergelijking met de gemiddelde 12 stuks fruit per seconde van de beproefde oplossingen op de markt. Bovendien is Sorma erin geslaagd om met InstanDefect-AI een baanbrekend softwareproces op basis van kunstmatige intelligentie en deep learning systemen te ontwikkelen. De betreffende medewerker kan flexibel toegang krijgen tot kwaliteitsmonsters en op basis daarvan nieuwe parameters toevoegen. "Zo wordt de machine als het ware geïnstrueerd en kunnen interne en externe gebreken beter worden herkend, wat uiteindelijk aanzienlijk bijdraagt aan een geoptimaliseerde kwaliteitscontrole en een betere kwaliteit." 


S&B-directeur Thomas Carta op de Potato Europe 2022. Het bedrijf is onderdeel van de Sorma Group en verantwoordelijk voor de afzet in Zuid-Duitsland. 

S&B en Sorma streven er ook naar om met de juiste machinetechniek te voldoen aan de toenemende vraag naar verpakkingen zonder plastic of met minder plastic. Met de nieuwste oplossingen is het al mogelijk om de verpakkingsformaten flexibel te veranderen zonder dat hiervoor een extra machine aangeschaft hoeft te worden. Ook de Sormapeel-lijn voor netzakken heeft een doorbraak geforceerd.

"In vergelijking met standaardzakken is het kunststofaandeel van onze oplossing zo'n 40 procent kleiner en bovendien worden de netzakken voorzien van een FSC-gecertificeerde papieren banderol. Als alternatief voor kunststof bieden we onze klanten bovendien ook een Sormapaper-lijn aan in verschillende formaten, waarmee de meest uiteenlopende producten in netzakken uit volledig recyclebaar cellulose en FSC-papier verpakt kunnen worden."


De aanwezigheid van de Sorma Group op de afgelopen Fruit Logistica stond compleet in het teken van het jubileum.

Efficiëntie, arbeidsbesparing en kwaliteitsnormen
"Met onze oplossingen willen we tegemoetkomen aan de behoefte aan efficiëntie, arbeidsbesparing en kwaliteitsstandaardisatie", vervolgt men. "Daarom bieden wij zowel individuele processen aan die specifiek voor bepaalde producten zijn ontworpen, alsook veelzijdige totaaloplossingen die flexibel aan talrijke producten kunnen worden aangepast. Wij vinden het belangrijk dat ook middenstandsbedrijven hun concurrentievermogen kunnen vergroten dankzij onze oplossingen, die hun arbeidskosten verlagen en het verwerkingsvolume verhogen, wat zich onmiddellijk terugbetaalt."

Vertrouwen in onzekere tijden
Als internationaal actieve sectorleverancier wordt ook de gehele Sorma Group met de huidige omstandigheden, zoals de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende inflatie, geconfronteerd. De meest recente macro-economische gegevens wijzen echter op een afwending van de recessie in de VS en de EU, benadrukt het bedrijf. "Als de inflatiestijging weer wat afneemt, zou de markt zich snel kunnen herstellen en zou dus ook de consumptie van groenten en fruit kunnen stijgen. Er zijn in onze sector veel onzekere factoren. Vergeleken met de situatie van ongeveer zes maanden geleden staan we er echter goed voor en daarom kijken we voorzichtig optimistisch naar de toekomst."

Voor meer informatie:
Thomas Carta
S&B Verpackungsmaschinen GmbH
Industriestr. 27
D-63674 Altenstadt, Duitsland
Tel: +49 6047 96370
t.carta@sbsorma.de
www.sbsorma.de 
sormagroup.com 

Publicatiedatum: