Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe CEO aan het roer bij East-West Seed

Douwe Zijp zal per 1 april 2023 terugtreden als CEO van East-West Seed. Hij wordt opgevolgd door Jean-Christophe (JC) Filippi.

Ard Groot, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Onder Douwes leiding is onze nieuwe bedrijfsstrategie gelanceerd en zijn onze bestuursstructuur en bedrijfscultuur versterkt. Douwes doel- en mensgerichte leiderschap is een inspiratie voor ons allemaal geweest en ik wil hem bedanken namens onze aandeelhouders en de Raad van Commissarissen.

We zijn ook erg blij dat JC Filippi in april toetreedt tot East-West Seed. Hij brengt uitgebreide ervaring in de internationale agribusiness naar ons team. Met hem als CEO zal East-West Seed geleid worden door een Raad van Bestuur bestaande uit zes personen, drie mannen en drie vrouwen van zes verschillende nationaliteiten. Als voorzitter ben ik erg trots om zoveel diversiteit in het bedrijf te zien."

Douwe Zijp (links) en JC Filippi 

Douwe Zijp vult aan: "Toen ik in 2020 als CEO bij East-West Seed kwam, wisten we dat dit maar voor een paar jaar zou zijn. Ik ben blij dat ik mijn betrokkenheid kan voortzetten door weer toe te treden tot de Raad van Commissarissen. Ik laat East-West Seed in handen van een zeer capabele opvolger."

JC Filippi heeft uitgebreide ervaring op het gebied van senior leiderschap en bedrijfsontwikkeling in de agribusiness, life sciences en de voedingsindustrie in heel Aziƫ. JC was voorzitter voor Asia Pacific bij Phibro Animal Health Corporation, nadat hij eerder ook al verschillende directeursfuncties bij Cargill had bekleed en CEO was van de Gold Coin Group.

"Ik woon dicht bij het hoofdkantoor van East-West Seed in Bangkok en heb al lang bewondering voor het bedrijf en zijn missie om kleine telers te dienen. Het bedrijf heeft een duidelijk doel voor ogen en kan steunen op een langetermijnengagement van zijn oprichters en aandeelhouders", zegt JC Filippi. "Ik kijk er erg naar uit om het team door de volgende groeifase te leiden, voortbouwend op de huidige strategie om mensen en markten te laten groeien, met innovatie en duurzaamheid als basis."

Voor meer informatie:
East-West Seed
No. 50/1 Moo 2, Sainoi-Bang Bua
Thong Rd, Amphur Sainoi, Nonthaburi
11150 Thailand
Tel: +66 (02) 831 7700
inter@eastwestseed.com
www.eastwestseed.com

Publicatiedatum: