Chinese delegatie bezoekt World Horti Center

Op 27 maart 2023 heeft een officiële delegatie van het stadsbestuur van de Chinese stad Nanjing het World Horti Center in Naaldwijk bezocht. De delegatie, met daarin onder meer de directeur-generaal van Nanjing National Innovation Center for Agri Tech, werd ontvangen door Mirjam Boekestijn als waarnemend directeur en Gert Dral, directeur China, van Dutch Greenhouse Delta (DGD).


Zou Rongrong namens NNAIC en Gert Dral namens DGD zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst 

Ook de DGD-partners Bayer - De Ruiter Seeds, Certhon, Lentiz, KUBO, Ridder, Signify en Van der Hoeven waren aanwezig, net als  de burgemeester van de gemeente Westland, Bouke Arends, de speciale gezant van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Frederik Vossenaar, en de landbouwattaché van de Chinese ambassade in Nederland, Shupeng Yan.

Het doel van het bezoek van de delegatie aan het WHC is de samenwerking tussen Nederland en Nanjing op het gebied van moderne landbouw en technologieën te versterken en verder te onderzoeken hoe de Nederlandse wereldwijde tuinbouwervaring ten goede kan komen aan de ontwikkeling van de moderne land- en tuinbouw in de provincie Jiangsu.

Namens de delegatie hield de vicesecretaris van het Gemeentelijk Comité van de CPC in Nanjing, Wenzu Shen, een toespraak waarin hij het landbouwontwikkelingsplan van Nanjing en de provincie Jiangsu introduceerde.

Het belangrijkste onderdeel van het totale programma is de ondertekeningsceremonie tussen Nanjing National Agri-tech Innovation Center (NNAIC) en Dutch Greenhouse Delta (DGD). NNAIC is het eerste innovatiepark op nationaal niveau voor landbouwtechnologie in China. Het moet de moderne agrarische "Silicon Valley" in China worden.

DGD en NNAIC kwamen overeen om in NNAIC een uitwisselingsplatform te bouwen om Nederlandse tuinbouwkennis en -oplossingen te promoten, om Nanjing te ondersteunen bij het versnellen van de ontwikkeling van de moderne landbouw in Nanjing.

Na de ondertekening kreeg de delegatie uit Nanjing een rondleiding in het WHC, waarbij de partners van DGD meer uitleg gaven over de Nederlandse tuinbouwoplossingen.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta
info@dutchgreenhousedelta.com  
www.dutchgreenhousedelta.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.