Vitacress Real vergroent La Place foodconcept in Hema

Tholen - Een zee van basilicum en munt zorgen voor een groene oase in twee nieuwe La Place restaurants die worden geïntroduceerd bij Hema. “We zijn supertrots dat we in samenwerking met Leaf een verse kruidenbeleving mochten creëren: een kruidenkas en een verse theetuin”, zo vertelt Renée Peeters van Vitacress Real. De vergroening zorgt voor extra versbeleving voor de gasten in geur, kleur en smaak.


Basilicum in de keuken

In het nieuwe concept van La Place lopen gasten niet meer langs een buffet, maar kunnen zij direct bestellen bij een food- of baristabar. De bestelling wordt daar ter plekke vers bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen en de bestelling aan tafel ontvangen. 
Het La Place menu biedt zowel klassiekers aan als nieuwe favorieten. Gasten kunnen terecht voor de maaltijdsalades, sappen, verse kruidentheetjes en broodjes, maar ook voor plaatpizza’s met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en vegetarische pita’s met falafel of paprika en feta.

In het nieuwe concept is ook storytelling toegevoegd. Gasten worden in het restaurant meegenomen in de verhalen achter bepaalde producten, en de stappen die La Place zet op het gebied van duurzaamheid. De paddenstoelen uit de ragout wordt bijvoorbeeld gekweekt op 'circulaire koffiedrab'. Ook de kruidensla wordt gekweekt op een compoststroom. Overgebleven croissants worden gebruikt in een huisgemaakte bread pudding.

Verse muntthee bakken

Voor het verhaal rondom kruiden en de beleving daarvan is Vitacress Real in beeld gekomen. Renée: “La Place wil gezonde en lekkere concepten brengen en ons Vitalicious horecaconcept haakt daar helemaal op in. Vita staat voor vitaliteit en gezondheid en delicious voor heerlijke smaken. Dat sluit dus heel goed op elkaar aan.”

In samenwerking met Leaf is gezocht naar een nieuwe en duurzame manier van presenteren. “De opstelling en het groeilicht zijn ontwikkeld door Leaf wat zorgt voor een langere houdbaarheid van de kruidenplanten. Leaf levert de zogenaamde hardware, de kruidenbakken met waterbassins. Wij leveren de software: kruidentrays met basilicum en munt van Nederlandse bodem, voor in de kruidenkas. De koks gebruiken de kruiden voor het maken van verse pesto en de barista’s voor de bereiding van muntthee. Naast de alom bekende muntthee worden er ook andere kruidentheetjes van Vitalicious aangeboden, zoals citroentijm en citroenmelisse. Gasten kunnen kiezen uit theerecepten die door de barista’s worden gemaakt.“

Kruidenvoorraad in de kas

Met een aanvullend en vernieuwend aanbod van deze minder bekende verse theekruiden en theerecepten wordt doorgeborduurd op de populariteit van munt- en gemberthee. “Er is nog een enorm gat, als je ziet met wat er de laatste jaren met koffie is gebeurd in horeca, is er met verse kruidenthee en smaken nog veel te winst te behalen. De koffietrend is vanuit horeca overgewaaid naar de thuissituatie. We denken dat er met verse kruidenthee nog veel mogelijk is, daar valt nog heel veel te winnen qua beleving. Dat maakt deze samenwerking extra waardevol”, vertelt Renée die al druk nadenkt over gemaksconcepten voor de consument.

Het kruidenbelevingsconcept van Vitalicious is inmiddels uitgerold bij het eerste pilotfiliaal van La Place bij Hema in Hilversum. Binnenkort komt er een tweede filiaal in Alkmaar bij. Indien succesvol zal de vergroening en het theeconcept van Vitalicious bij alle La Place restaurants worden geïntroduceerd.

Voor meer informatie:
Renée Peeters
Vitacress Real
Faunalaan 50
5928 RZ Venlo
Mob +31 (0)6 1103 5245
renee.peeters@vitacressreal.com
www.vitalicious.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.