Samenwerking voor betere bestuiving

BioBee is een strategisch partnerschap aangegaan met BloomX. BioBee Sde Eliyahu is al 40 jaar actief als internationale producent van hommels voor bestuiving en van nuttige insecten en mijten voor de tuinbouw. 

BloomX (voorheen Bumblebee AI) is een Israëlische agtech-startup, die een innovatieve, datagestuurde, bio-mimetische technologie heeft ontwikkeld voor bestuiving. Voor specifieke, commercieel geteelde gewassen, zoals avocado en blauwe bessen, zijn er uitdagingen die variëren van minder aantrekkelijk stuifmeel tot niet-compatibele bestuivers in bepaalde landen. BloomX verbetert het vermogen van de teler om met deze uitdagingen om te gaan en helpt hen de opbrengst en de kwaliteit van het fruit te verhogen, terwijl ze controle krijgen over het bestuivingsproces.

"Het doel van BioBee is om telers te ondersteunen en hen te helpen hun opbrengsten, zowel in kwantiteit als in kwaliteit, waar mogelijk te verbeteren. In ons streven naar innovatieve technologieën vinden we de geavanceerde technologie van BloomX een aanvullend middel om de bestuiving voor specifieke gewassen, zoals avocado en blauwe bessen, te verbeteren," legt Ran Gan El, directeur van BioBee Sde Eliyahu, uit.

"Deze baanbrekende technologie voorziet telers van biomimetische hulpmiddelen en aanvullende software waarmee ze het bestuivingsproces kunnen beheren en beter kunnen controleren. Met deze technologie kunnen telers hun opbrengsten verbeteren en hun inkomsten verhogen," voegt Oded Rusnak, innovatiemanager van BioBee, eraan toe.

"BloomX is blij Biobee als partner te hebben en we zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking vruchtbaar en voordelig zal zijn voor telers over de hele wereld. Als strategische partner biedt BioBee ons markttoegang tot de belangrijke exporterende landen van tuinbouwproducten, waar de meerderheid van onze gewassen worden geteeld, zoals Chili, Zuid-Afrika, Colombia en Israël," zegt Thai Sade, oprichter en directeur van BloomX.

 

Voor meer informatie:
Biobee
Sde Eliyaho, 1081000, Israël
Tel.: +972 4 6096907 
www.biobee.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.