Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootste paprikateler Nieuw-Zeeland boekt winst met nieuw arbeids- en bedrijfsmanagementsysteem

Southern Paprika is gespecialiseerd in paprika's en is het grootste kasteeltbedrijf in Nieuw-Zeeland geworden, met meer dan 27 ha aan kassen. Ze zijn doorlopend bezig met verbeteringen en vergelijken en ontwikkelen daarvoor nieuwe methodes en processen. Daardoor kunnen ze de productiviteit verhogen en de efficiëntie verbeteren.

Toen ze een arbeidsmanagementsysteem gebruikten van een groot en bekend merk, besloot het bedrijf dat dit systeem voornamelijk was gericht op een bepaalde operationele benadering en dat het niet eenvoudig was om het systeem op hun specifieke bedrijfsprocessen af te stemmen. Dat betekende dat ze mogelijk minder efficiënt werkten dan mogelijk was. Southern Paprika wilde daarom een softwaresysteem dat aan meerdere voorwaarden voldeed: het moest worden afgestemd op hun processen, gemakkelijk in te voeren prestatiegegevens bevatten voor hun continue verbeteringsmodel en het moest betaalbaar zijn. 

Liam Griffin, locatiemanager van Southern Paprika Limited

Om dit te bereiken gingen ze in zee met BumperCrop, dat inmiddels meer dan vier jaar ervaring heeft met het ontwikkelen en implementeren van arbeids- en bedrijfsmanagement-systemen voor kassen. Hierdoor kregen ze het beste van twee werelden: onmiddellijke toegang tot een krachtig en flexibel arbeids-systeem, terwijl ze de hoge kosten en het lange tijdpad van het bouwen en onderhouden van hun eigen systeem konden vermijden.

Een belangrijk kenmerk van de door Southern Paprika gewenste oplossing was het registreren van de precieze hoeveelheid producten die uit elke rij kwam, op een manier die snel en gemakkelijk door de werknemers kon worden toegepast. De oplossing omvatte de integratie van draagbare weegschalen op batterijen die rechtstreeks gewichtsgegevens doorsturen naar de bestaande BumperCrop-app.

Door deze weegschalen te combineren met het tag-scansysteem van BumperCrop is een flexibele en nauwkeurige manier ontstaan om gewichtsgegevens van elke rij te verzamelen, direct nadat er is geoogst. Voor het verzamelen van gewichtsgegevens in het systeem hoeft er nu alleen een tag op elke balk worden gescand. Het systeem trekt ook automatisch het exacte gewicht van individuele bakken af, wat tot een grotere nauwkeurigheid leidt dan wanneer een gemiddeld gewicht over alle bakken wordt gebruikt.

Video: gewichtsgegevens verzamelen is eenvoudig

De draadloze weegschalen van BumperCrop zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder weegkranen, draagbare platte weegschalen, weegschalen voor zwaar gebruik en loadcellen.

De verzamelde gewichtsgegevens worden gebruikt als basis voor de besluitvorming over welke rijen het beste presteren. Het BumperCrop-systeem combineert dit met informatie over elke rij, zoals de variëteit, het aantal planten en de verschillende methoden en processen die worden getest, om nauwkeurige feedback te geven aan hun model voor doorlopende verbeteringen.

Deze gegevens worden ook gebruikt om werknemers te stimuleren en de arbeidsprestaties te verbeteren door bijvoorbeeld bonussen uit te betalen op basis van prestaties. De gegevens worden gerapporteerd in het exacte formaat dat Southern Paprika nodig heeft om ze in hun bestaande systemen te integreren. Dit omvat de toevoeging van ID-nummers van werknemers, de opmaak van de gegevenskolommen en tijdschema's voor de integratie met hun loonlijstsysteem.

Voor meer informatie:
Adam Forbes
BumperCrop
[email protected]
www.mybumpercrop.com 

Publicatiedatum: