Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonlicht oogsten om LED's van stroom te voorzien

In een zeer competitieve markt met torenhoge energieprijzen kunnen de marges van een teler flinterdun zijn. Een volgende logische stap is dan om op zoek te gaan naar wat zwaar doorweegt in de operationele kosten. Het zal waarschijnlijk geen verrassing zijn dat belichting bovenaan de lijst prijkt van de duurste systemen in de binnenteelt.

Belichten in de teelt geeft telers extra mogelijkheden, maar is ook duur.  Daarom heeft BizReps een nieuwe lijn LED's ontwikkeld genaamd Grow Solar. Daarbij  oogsten de armaturen zonlicht om de lampen mee van stroom te voorzien.

Volgens Tim Woods van BizReps heeft bedekt binnen telen vandaag de dag een spectrum nodig dat specifiek is ontworpen voor afzonderlijke gewassen. "De technologie van onze LED's is in de afgelopen decennia ontwikkeld en steeds verder verbeterd. Ons gepatenteerd spectrum is op maat gemaakt om de plantengroei volledig te bevorderen. Kort gezegd stemmen we het spectrum af op de betreffende plant of ras. Optimale groei is uiterst belangrijk, maar telers moeten ook besparen op elektriciteit. En hier komt onze Grow Solar om de hoek kijken."

Volgens Tim biedt Grow Solar™ een meer kosteneffectief gebruik van door zonne-energie opgewekte elektriciteit in vergelijking met traditionele zonneparken, en het DC-vermogen van de zonnepanelen wordt gebruikt om de LED armaturen rechtstreeks van stroom te voorzien. "Op deze manier elimineren we de traditionele omschakeling naar wisselstroom, wat behoorlijk verspillend is. Daardoor kunnen we de operationele belichtingskosten met minstens 60% verlagen", legt hij uit. "Telers hoeven dan ook niet veel energie meer van het net te halen, waardoor de energiekosten van hun belichting drastisch kunnen dalen."

Telers gaan altijd zeer nauwgezet te werk en dat is geen verrassing als je bedenkt hoeveel planten ze elke dag moeten controleren. "Daarom bieden we telers ook een meetsysteem aan, waarmee ze hun energiebesparing en positieve CO²-impact op het milieu zien."

 

Voor meer informatie:
BizReps
[email protected] 
biz-reps.com

Publicatiedatum: