Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kasgroentenmarktinformatie: "Beter besluiten met nieuwe functies"

In de wereld van de Nederlandse kasgroenten is de prijs erg volatiel, waardoor het van groot belang is om snel in te spelen op veranderingen in de markt. "De beschikking hebben over relevante marktinformatie en -trends biedt een solide basis om op deze veranderingen in te spelen en met vertrouwen de juiste beslissingen te nemen", aldus Jerry de Haan van WDD.

"Een update van het marktinformatieplatform biedt telers, telersverenigingen en handelsbedrijven nieuwe mogelijkheden. Naast het verkrijgen van inzicht in prijs- en aanbodontwikkelingen van kasgroenten voor de komende twee weken, zijn er nu ook  dagprijsprognoses toegevoegd. Deze nieuwe functie geeft een voorspelling van de dagprijs voor morgen en overmorgen."

Daarnaast is er een overzicht toegevoegd van de import- en exportstromen. Hiermee krijg je inzicht in groeiende en afnemende markten en ontdek je waar er kansen liggen.

Retailpromoties
Een andere update is de toevoeging van de lopende Nederlandse en internationale retailpromoties en acties voor de komende twee weken. Hierdoor word je niet meer verrast door weinig aanbod en hoge prijzen.

Weer
Dat het weer een grote invloed heeft op de consumptie, weten we allemaal. Daarbij heeft het ook veel invloed op de productie. Zo kan een hoge gemiddelde stralingssom bij bijvoorbeeld komkommers voor een overschot aan productie zorgen. Dit heeft weer invloed op de prijs. De toevoeging van weersinformatie biedt een overzicht van de weersverwachting voor verschillende regio’s, verspreid over Europa, zodat je altijd op de hoogte bent van de weersomstandigheden op de locatie van je klant.

"Dit alles wordt weergegeven op één overzichtelijk platform en dient, in combinatie met eigen ervaring en onderbuikgevoel, als kompas voor telers, inkopers en verkopers. Met deze relevante marktinformatie en voorkennis kunnen er betere en weloverwogen keuzes gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat het rendement op je kasgroenten omhoog gaat!"

Voor meer informatie:
Jerry de Haan
WDD
Keyserswey 101
2201 CX Noordwijk
+31 (0)6 42 17 55 12
[email protected] 
www.wdd.nl 

Publicatiedatum: