in Kenia

Techniek Tomtech voor het eerst ingezet om anaerobe vergister aan te sturen

Tomtech heeft hun technologie op een nieuwe manier ingezet om de circulaire economie in Kenia te stimuleren.

De technologie van Tomtech, die vaker in Britse en Europese kassen wordt gebruikt, helpt bij de aansturing van een anaerobe vergister die afval omzet in biobrandstof, op een van Kenia's grootste bloemenkwekerijen.

"Hoewel we meer gewend zijn aan het helpen creëren van ideale groeiomstandigheden in kassen, is onze technologie net zo bruikbaar voor het aansturen van andere processen, zoals anaerobe vergisting," zegt Krzysztof Hernik, directeur van Tomtech.

Het T200-besturingssysteem van Tomtech wordt vaker gebruikt in kassen met meerdere zones, waar het automatisch de verwarming, ventilatie, irrigatie, fertigatie en andere factoren die de groei beïnvloeden, aanpast.

Het systeem bewaakt de omstandigheden met behulp van de Environment Manager-software van Tomtech en voert wijzigingen door op basis van door de gebruiker gedefinieerde programmering en variaties in de omstandigheden.

De T200 is nu echter voor het eerst gebruikt om de functies van een anaerobe vergistingsinstallatie van het Keniaanse bedrijf Grants Bio-Tech te regelen.

Anaerobe vergisting is het proces waarbij organisch materiaal, zoals dierlijk of plantaardig afval, in een zuurstofloze tank door bacteriën wordt afgebroken tot biogas.

Grants Bio-Tech ontwerpt, vervaardigt en installeert anaerobe vergisters, die volgens hen bijdragen tot energieonafhankelijkheid en een schoner milieu.

"De Keniaanse tuinbouw, met name de snijbloemensector, produceert veel bioafval, wat een probleem kan zijn. Tegelijkertijd biedt dat ook een kans voor schone en duurzame energie, waar die het meest nodig is," zegt Paul Hodson, directeur van Grants Bio-Tech.

"Het Tomtech-systeem heeft ons een betere en veiligere controle over het vergistingsproces gegeven en we zien nu al een verhoogde gasproductie als resultaat," voegt Paul toe.

De anaerobe vergister is geïnstalleerd bij Bohemian Flower Farm, dat in de buurt van de stad Naivasha ligt en een van de grootste telers in Kenia is, met meer dan 3.500 werknemers. Naivasha, een grote stad in Nakuru County, ongeveer 90 km ten noordwesten van de Keniaanse hoofdstad Nairobi, is een populaire toeristische bestemming die bekend staat om het Hells Gate National Park, dat de inspiratie vormde voor een aantal locaties in Disney's 'The Lion King'.

De Keniaanse economie is sterk afhankelijk van de land- en tuinbouw, waar meer dan 500.000 mensen werken, waaronder ongeveer 100.000 bij bedrijven die rozen, anjers en alstroemeria telen.

"Natuurlijk grepen we de kans om een project te steunen dat duurzame energie helpt creëren. De circulaire economie wordt steeds belangrijker voor de ontwikkeling van gemeenschappen die kunnen profiteren van duurzame energie," besluit Krzysztof Hernik, directeur van Tomtech.

Tomtech is opgericht in 1986 en levert alles wat nodig is om de perfecte groeiomstandigheden in commerciële kassen te creëren, te controleren en te handhaven. Hun adaptieve systemen worden overal in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten gebruikt ter ondersteuning van de tuinbouw van bijna elk type gewas dat in kassen wordt geteeld. Dit is een van de eerste keren dat hun technologie ook wordt gebruikt om anaerobe vergisters te besturen, maar er zijn meer projecten gepland, zowel in het VK als in Afrika.

Voor meer informatie:
Tomtech
www.tomtech.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.