AGF-speciaalzaak Stede Broec Groente en Fruit

“Klanten denken twee keer na voor ze iets aanschaffen”

Tholen - De wintermaanden zijn in de AGF-handel altijd rustiger, maar of het nu anders is dan andere jaren vanwege de hogere prijzen kan  Mohamed Azzouzi niet met zekerheid zeggen. Afgelopen augustus nam hij de zaak over van Adrie Bakker. Wat hij wel merkt is dat klanten twee keer nadenken voordat ze iets aanschaffen.


Groenteboer Stede Broec Mohamed Azouzzi

De premium producten waarmee hij zich als speciaalzaak onderscheidt, zoals Looye tomaten en aardbeien verkoopt hij ook nog elke dag. De klantenkring bestaat vanuit oudsher uit mensen met een wat ruimer budget. De verse huisgemaakte kant-en-klaarmaaltijden en rauwkosten waren en blijven hardlopers in het assortiment, vertelt Mohamed. Ook weten mensen de winkel te vinden voor gesneden groenten, in kleinere porties dan bij de supermarkt, en gesneden fruit.

Hij komt zelf niet uit de AGF, maar zag er wel een goede toekomst in. “Mijn broer heeft aan de overkant een schoenenwinkel en die wees me erop dat Adrie zijn zaak wilde overdoen. Ik ben twee weken ingewerkt en heb per 1 september het stokje overgenomen.”

"Na slechts twee weken inwerken, is het runnen van de AGF-speciaalzaak wel te doen, maar het is wel pittig," vertelt Mohamed. Buiten de naam heeft hij aan het concept en uiterlijk van de zaak niets veranderd. Mohamed heeft alle recepturen, leveranciers (Molenaar Aardappelen en AGF-groothandel Liefting), personeel en het interieur één op één overgenomen. Daardoor is de vaste klantenkring blijven komen. "Klanten kunnen bij ons terecht voor klasse I groenten en fruit en een reeks Nederlandse aardappelsoorten die niet bij de supermarkten verkrijgbaar zijn. Voor alle producten in de winkel geldt ook dat ze Halal zijn," besluit Mohamed.

Groentebroer Stede Broec
De Middeneind 62
Bovenkarspel
T: 0228 515 440
FB Groenteboer Stede Broec


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.