Directeur Picnic prijst glastuinbouw en noemt Source als voorbeeld

Kijkend naar bijvoorbeeld de innovatieve ontwikkelingen in de glastuinbouw, stelt directeur Michiel Muller van Picnic dat Nederland haar sporen ruimschoots heeft verdiend op het gebied van voedselinnovatie. “Wil ons land een sleutelspeler blijven in deze sector, dan moeten we blijven investeren in innovatie en de potentie van tech benutten”, aldus de voorman op Nu.nl

Glastuinbouw is voor Muller het levende bewijs dat Nederland al eeuwenlang een trekkersrol vervult op het gebied van voedselinnovatie. "We doen dit al sinds het einde van de 19e eeuw en de het biedt veel voordelen. Voedsel wordt efficiënt en onafhankelijk van het weer verbouwd."

Inzet van kunstmatige intelligentie
De manier van telen brengt wel kosten voor energie en water met zich mee, maar volgens de ondernemer geeft dat juist een positieve impuls. "Dat motiveert om nog efficiënter te werk te gaan." Het levende bewijs hiervan is voor hem het Nederlandse bedrijf Source, dat kunstmatige intelligentie inzet om glastuinbouw duurzamer te maken.

Voor Picnic ziet hij ook een rol. "Wij hebben enorm veel informatie in handen, omdat we boodschappen bezorgen en onze bezorgvoertuigen verkeersdata opslaan. Door te onderzoeken waar vaak hard wordt geremd, kunnen we daarom bijvoorbeeld aanwijzen welke kruispunten onoverzichtelijk zijn. Daar kan dan door beleidsbepalers wat aan gedaan worden."

Klik hier voor het hele artikel op Nu.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.