Pure Flavor laat areaal verder groeien door overname

Pure Flavor neemt Cervini Farms C5 in Leamington, Ontario, over. 

"De toevoeging van de Cervini Farms C5 locatie was een kans om onze strategische voetafdruk te versterken. Het vergroten van ons eigen areaal helpt onze groei naast onze telerpartners te vergemakkelijken en ondersteunt onze behoefte om onze activiteiten op te schalen om de efficiëntie te vergroten. We zijn verheugd hen aan onze 'familie' toe te voegen," aldus Jamie Moracci, directeur.

De locatie van de Cervini Farms C5-faciliteit grenst aan de thuisteeltlocatie van Pure Flavor in Leamington, waardoor nu een 141 ha groot modern Pure Flavor-complex ontstaat. De strategische investeringen van het bedrijf zijn gericht op het versterken van haar toekomst als marktleider."Het vermogen van onze bedrijfsleiding om strategische overnamemogelijkheden te herkennen en te analyseren blijft enthousiasme opwekken voor grotere uitbreidingsmogelijkheden," aldus Jeff Moracci, financieel directeur en partner. "De overname was een competitief proces dat veel belangstelling uit de sector trok. Als familiebedrijf omarmen we ten volle de kans om extra areaal en de bijbehorende middelen te verwerven om niet alleen banen te behouden, maar ook nog meer economische kansen te creëren in alle vestigingen in de regio."

"Dit zijn spannende tijden voor ons bedrijf en onze werknemers. We blijven strategische mogelijkheden evalueren om op een verstandige manier op te schalen om onze groei te bevorderen," aldus Jamie Moracci.

In de afgelopen 60 dagen voltooide Pure Flavor ook de bouw van de nieuwe fase IV van het bedrijf, een kas voor USDA organic teelt van 16 ha en een centraal pakhuis en distributiecentrum van 19.509 m² in Leamington. De toevoeging van 46 ha aan de teelt in kassen dit jaar zal zorgen voor een nog groter aanbod van producten het hele jaar door voor Pure Flavor's retailer- en foodserviceklanten in heel Noord-Amerika.

Links Jamie Moracci en rechts Jeff Moracci Foto's: Pure Flavor 2023

Met de uitbreiding komt ook de behoefte aan meer talent om de groei te ondersteunen. Pure Flavor blijft in al haar vestigingenuitgebreide wervingsacties voeren.

Pure Flavor bevindt zich op een aanzienlijk groeipad om de toegenomen vraag naar verse, in de kas geteelde groenten en fruit het hele jaar door te ondersteunen. Naast de overnames van de Cervini Farms C5 locatie en de DeTemporada Farms zijn er nog uitbreidingsplannen om meer regiospecifieke faciliteiten te ontwikkelen en nieuwe productmogelijkheden te verkennen.

Voor meer informatie:
Chris Veillon
Pure Flavor
+1 519 326 8444
chris@pure-flavor.com   
www.pure-flavor.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.