Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe generatie traceerbare pallets

Pallet Earth brengt een nieuwe generatie traceerbare pallets op de markt. 

"Onze pallets bieden twee belangrijke voordelen - vermindering van de CO2-voetafdruk met maximaal 60% en vermindering van de wereldwijde ketenkosten met maximaal 50%", zegt Dave Cashmore van Pallet Earth GM. 

Gemaakt van volledig gerecycled en herbruikbaar plastic, met een robuust stalen binnenframe, zijn de pallets altijd 100% ISPM15-conform. Carl McInerney, UK & Europe Sales Director, zegt dat dit een revolutie is voor degenen die importeren naar en exporteren vanuit het VK. "Onze pallets bieden de zekerheid dat de producten volledig voldoen aan de nieuwe fytosanitaire eisen van Brexit, waardoor warmtebehandeling of zorgen over schimmels die de kwaliteit aantasten niet meer nodig zijn. Pallet Earth is klaar om de import- en exportmarkten van Europa en het VK te ondersteunen door gebruik te maken van Europese productie en door magazijnen dicht bij de markt te hebben."

Het ontwerp van de pallet ondersteunt zowel duurzaamheid als kostenvoordelen in de toeleveringsketen. De innovatieve nesting van de pallets maakt een economische terugkeer naar het punt van herkomst mogelijk, waardoor de retouren van de pallets tot een kwart van de kosten worden teruggebracht, terwijl ook de CO2-uitstoot met 8 kg per pallet wordt verminderd.

Dankzij de unieke vergrendeling kunnen grotere volumes worden verplaatst: 50 pallets per keer (op een veilige manier) in vergelijking met 13 gestapelde houten pallets. Goederen worden ook beschermd met een intern stalen frame dat stevigheid en stabiliteit biedt om goederen tijdens het vervoer te beschermen, en luchtgaten helpen verse producten vers te houden.

"En ze zijn volledig traceerbaar, met ingebouwde tracking waardoor producten volledig zichtbaar zijn in het hele transportsysteem, een bijzonder voordeel voor verse en bevroren producten waarvoor specifieke koelketenmetingen nodig zijn, zodat de producten bij aankomst de best mogelijke kwaliteit hebben," zegt McInerney.

"Met een toename van extreme weersomstandigheden die het teeltseizoen beïnvloeden, is het elimineren van afval en het beschermen van de kwaliteit van het product een belangrijk voordeel, dat de productie van minder product voor hetzelfde rendement ondersteunt."

Essentieel voor het commerciële succes van Pallet Earth is het vermogen om kosteneffectief op grote schaal te produceren en tegelijkertijd de volledige levenscyclus van de pallets te ondersteunen. "Nu alle productiepartners in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn, kunnen we onze pallets repareren, recyclen en produceren om onze Britse en Europese markten optimaal te bedienen", aldus McInerney.

Een recente analyse van het palletsysteem door strategisch value chain consultant Incept.biz heeft ook bevestigd dat het product een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop we producten verzenden. "Om pallets in aanmerking te laten komen, moeten we een oplossing bieden die geld bespaart en tegelijkertijd meer voordelen oplevert. De analyse van Incept bevestigde precies dat: ons systeem bleek slechts £4 per retourrit te kosten", aldus Cashmore.

Bezoek Pallet Earth op Fruit Logistica in Berlijn, stand D-17, hal 26.

Voor meer informatie:
Carl McInerney
Pallet Earth
www.palletearth.com

Publicatiedatum: