Twee jaar non-stopteelt spirulina in kas

In een kas in De Kwakel worden inmiddels al twee jaar met succes en non-stop algen gekweekt. Op 2 februari 2023 ws het twee jaar geleden dat het systeem van start ging. Het resulteerde al in een non-stop teelt van 250 dagen van Rhodomonas salina en een 580 non-stop teelt van de bekendere algensoort Spirulina. 

Twee jaar terug was de vraag hoe je grootschalig en goed algen kon telen. Tot dan toe gebeurde het vooral in de academische wereld. 

In De Kwakel, in een apart compartiment van de kas van sierteler Ruud Olij, ging begin november 2020 een grootschalige kweek van start. In de kas draaien verschillende ontwerpen van fotobioreactoren, met belichting, kortom echte hightech glastuinbouw. Om dit te realiseren zochten algenexperts, business bouwers en glastuinbouwtechnici elkaar op. Afgelopen zomer fuseerden de twee betrokken algenspecialisten Lgem en Synalgae.

Voor meer informatie:
Lgem | Synalgae
info@lgem.com 
www.lgem.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.