Proef hogedraad-komkommerteelt: Productieresultaten liggen in de lijn der verwachting

Bij onderzoekscentrum Botany is eind vorig jaar een nieuw proef gestart met een hogedraad komkommerteelt onder belichting. In de tweede aflevering van een videoserie delen de betrokken partijen de eerste inzichten. Hoe staan de gewassen erbij, wat zijn de productieresultaten en hoe staat het met de energie-efficiëntie? 

Marcel Huibers (productontwikkeling bij BASF Vegetable Seeds), Rick Keijsers (verkoper bij Maurice Kassenbouw) en Jan Biemans (klimaatverantwoordelijke bij Tielemans Groentekwekerij) vertellen de kijker alles over de eerste inzichten vanuit de proef.

Marcel begint met goed nieuws: de productieresultaten liggen tot nu toe in de lijn der verwachting. Maar welk ras is nou het meest geschikt voor deze manier van telen? En is de energie-efficiëntie goed genoeg om tegen onbelichte hogedraadteelt in het voorjaar op te kunnen?

Vervolgens vertelt Rick alles over de realisatie van de kas met dubbele scherminstallatie en de installatie van het Air & Energy systeem. Dit ontvochtigingssysteem maakt het mogelijk om met gesloten ramen en schermen toch een actief klimaat te creëren voor de planten.

Als afsluiter vertelt teler Jan waarom de proef zo belangrijk is voor alle komkommertelers. Want wat kun je leren uit deze proef?

Voor meer informatie:
Rens Muusers
BASF vegetable seeds business
+31 6 1871 9921
rens.muusers@vegetableseeds.basf.com
www.nunhems.nl

 

Mertens B.V.
info@mertens-groep.nl
www.mertens-groep.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.