22 februari

Franse Nationale Aardbeiendag keert na 9 jaar weer terug

Op 22 februari aanstaande vindt de Journée Nationale Fraise, de Franse Nationale Aardbeiendag, plaats in het operationele centrum van Balandran, gelegen in het departement Gard.

Deze dag is bedoeld voor "alle spelers binnen de AGF-sector", maar natuurlijk vooral voor vollegronds- en kastelers", legt Justine Garnodier van het experimenteercentrum CTIFL uit. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat "professionals binnen de AGF-sector de kans krijgen om elkaar ontmoeten, de kans krijgen om kwesties rond gewasbeschermingsmiddelen en de laatste nieuwtjes over experimenten te bespreken."

Aangezien het alweer 9 jaar geleden is dat de vorige Franse Nationale Aardbeiendag in het CTIFL-experimenteercentrum van Carquefou (Loire-Atlantique) is gehouden, wordt er reikhalzend naar dit evenement uitgekeken.

Met op dit moment al meer dan 150 geregistreerde deelnemers voor het evenement, is de verwachting dat de Franse Nationale Aardbeiendag in totaal bijna 200 deelnemers zal trekken.

De dag zal verschillende hoogtepunten kennen, waaronder een ronde tafelgesprek in de ochtend over "het streven naar het aanbieden van kwaliteitsfruit van het selectie- tot het teeltproces", waaraan diverse veredelaars en telers zullen deelnemen.

In de middag zullen er conferenties over de bescherming van aardbeiplanten tegen insecten, schimmels en bodemziekten plaatsvinden en in de avond zal er voor de de deelnemers tijdens een diner en onder het genot van een drankje voldoende ruimte zijn om over allerlei zaken verder van gedachten te kunnen wisselen.

De volgende ochtend zullen de deelnemers op de velden proeverijen kunnen bijwonen, nieuwe rassen kunnen ontdekken en van gedachten kunnen wisselen over de verschillende actuele gebeurtenissen die verband houden met de algehele stijging van de energiekosten. Daarnaast zullen er presentaties worden gegeven rondom een aantal testen met de zogeheten steriele insectentechniek als onderdeel van de bescherming tegen de Drosophila Suzukii-vlieg.


Kwekers, plantenkwekers, tuinders en leveranciers van biocontrole zullen op 22 februari de hele dag aanwezig zijn. 

Voor meer informatie:
Centre opérationnel de Balandran 
CTIFL 
751 chemin de Balandran
30127 Bellegarde, Frankrijk
Tel.: +33 (0)4 66 01 10 54 
ctifl.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.