NVWA-erkenningsregelingen vruchtgroenten verre bestemmingen opengesteld

Bedrijven kunnen zich sinds 1 januari 2023 weer aanmelden voor de NVWA-erkenningsregeling Vruchtgroenten voor Japan en voor de NVWA-erkenningsregeling Paprika/Peper USA, zo meldt het KCB.

Een aantal landen stelt ten behoeve van export van bepaalde producten aanvullende eisen aan het productie- en/of exportproces. Nederland heeft om export naar deze landen mogelijk te maken daarom met het ontvangende land aanvullende afspraken gemaakt over de controle op betrokken productie- en/of exportlocaties.

Deze aanvullende eisen zijn vastgelegd in een erkenningsregeling van de NVWA. Alleen bedrijven die voldoen aan de voorwaarden uit de erkenningsregeling, worden op een NVWA-register toegelaten bedrijven geplaatst. In de landeneis staat vermeld dat alleen bedrijven die op het register staan, kunnen exporteren. Het KCB voert namens de NVWA het toezicht uit op deze erkenningsregelingen.

Meer informatie en de meest recente NVWA-erkenningsregeling is hier te vinden

Bron: KCB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.