Nieuwe generatie in het familiebedrijf neemt roer over

Tuinbouwbedrijf Dillen breidt uit met tweede winkel

Tholen - Tuinbouwbedrijf Dillen krijgt er een tweede winkel bij. Naast de hoevewinkel bij het tuinbouwbedrijf zelf, openen ze er begin februari een winkel in het centrum van Putte bij. In het pand was voorheen Fruitmarkt Cools gevestigd, een AGF-winkelformule die onlangs failliet is gegaan. Voor Tuinbouwbedrijf Dillen is dat een mooie kans om door te groeien. “De winkel ligt op een super goede locatie en we hebben personeel van de winkel kunnen overnemen”, vertelt Stef Dillen die samen met zijn partner Donée Caberghs bouwt aan Dillen Groenten en Fruit.


Hoevewinkel van Tuinbouwbedrijf Dillen

Waar eind vorig jaar de winkelketen Cools, onder meer door de stijgende energie- en loonskosten failliet werd verklaard, kan Dillen juist vanuit kleinschaligheid groeien. Tuinbouwbedrijf Dillen is een familiebedrijf waar de derde generatie binnenkort aan het roer staat. De naam zal daarom veranderen in Dillen Groenten en Fruit. De winkel in Putte staat nog dichter bij de klanten dan de hoevewinkel op het tuinbouwbedrijf zelf. "We passeerden vaak al de winkel in Putte en zagen daar altijd veel volk staan, dus we denken dat dit een schone kans is om mee te pakken", vertelt Stef.  De dame die oorspronkelijk bij Cools werkte, komt in dienst. "Ze is supervriendelijk, doet haar job met heel veel passie en iedereen in de buurt kent haar. Ze is eigenlijk uitgegroeid tot het uithangbord van de zaak." 


Stef Dillen op het veld

De start van het bedrijf was in de jaren 50 met Jos Dillen en Ida Van Dessel die een landbouwbedrijf combineerden met buitengroenten. Zoon Jan Dillen begon samen met Christel Van Nuffelen als buitenhoveniers met busselwortelen, struikboontjes en lente-uitjes. In 1987 schakelden ze over op het kweken van vleestomaten in serres. Sinds 2002 werd dit gecombineerd met de wekelijkse markt van Heist-o/d-berg. Eerst zijn ze begonnen met de verkoop van tomaten en komkommers, daarna is het assortiment steeds uitgebreid.

Inmiddels is het uitgegroeid naar 9 wekelijkse markten. Daarnaast is er een hoevewinkel gekomen in coronatijd net als de webshop waar onze klanten hun inkopen kunnen doen en rechtstreeks aan huis kunnen laten leveren door één van de chauffeurs. Dillen levert ook aan horeca, bedrijven en scholen. Stef neemt binnenkort het bedrijf over en besloot tot verdere uitbreiding met de winkel in Putte.


Op de markt in Lier

Alle andere activiteiten worden met dezelfde passie doorgezet. Dillen teelt nog altijd een groot deel van de groenten zelf op een zo milieubewust mogelijke manier. Ook in de winter is er nog altijd product beschikbaar uit eigen teelt die vooral uit allerlei soorten kolen bestaat. Komend jaar gaan ze de teelt verder uitbreiden met onder andere busselwortelen en bieten. Wat ze niet zelf telen, kopen ze bij andere telers, op veilingen en bij importeurs. Bijna elke dag van de week wordt er ingekocht om de versheid en de kwaliteit te garanderen en twee maal per week rijden ze naar de vroegmarkt in Brussel. Stef: "We kunnen het daar eerst proeven en keuren. Zo hebben we er onze eigen kwaliteitscontrole op."

Dillen garandeert daarmee zowel een uitstekende kwaliteit als een super voordelige prijs en zijn daarmee onderscheiden van de supermarkten. Stef: "De eigen producten verkopen is voor ons het aantrekkelijkste. Vroeger leverden we ook nog wel terug aan de markt, maar mede door de uitbreiding kunnen we bijna alles wat we produceren zelf verkopen. Voor de andere producten volgen we de prijzen van de veiling."

Het assortiment is allemaal onbewerkt en onverpakt. Naast groenten en fruit verkoopt Dillen ook diverse soorten aardappelen, ajuinen, eieren, noten, potgrond, plantgoed, gembersap, geschenken, en wekelijkse groenten en fruitpakketten. Ondanks de veelzijdigheid in bedrijfsprocessen, is er een klein kernteam dat deze uitvoert. “Er komt heel wat bij kijken. Donée en ik nemen de zaak over van mijn ouders Jan en Christel, maar zij blijven ons hierbij ondersteunen. Verder hebben we enkele personeelsleden", besluit Stef.

Voor meer informatie:
Tuinbouwbedrijf Dillen
Gangelberg 3
2590 Berlaar
Tel.: +32 (0)491 13 59 00
dillengroenten.fruit@gmail.com 
www.tuinbouwbedrijfdillen.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven