36ste editie van SIVAL afgelopen

SIVAL, de Internationale Plantaardige Teelttechnieken Beurs, heeft afgelopen donderdagavond haar deuren weer gesloten. Onze redactie was ter plaatse en maakte een fotoverslag van de beurs waarop dit jaar 700 exposanten afkwamen. 

De beurs heeft hierdoor uiteindelijk zo'n 26.000 bezoekers getrokken, waarvan 15% internationaal. Er zijn meer dan 80 thematische conferenties gehouden met 155 sprekers. 

Klik hier om naar het SIVAL fotoverslag te gaan.

Presentaties van diverse innovaties
Tot de hoogtepunten van de 36ste editie van SIVAL behoren de presentaties van de diverse innovaties. Een van de presentaties ging over Haegeum, het nieuwe gele kiwiras, ontwikkeld door Sofruileg, de Sunion®, het nieuwe uienras waarvan je niet gaat huilen, ontwikkeld door BASF Vegetable Seeds (Nunhems France), het nieuwe groene appelras Canopy dat bestand is tegen appelschurft, ontwikkeld door het IFO-programma van Dalival, en niet te vergeten de ziektebestendige aardappel Byzance, de door Rijk Zwaan Frankrijk ontwikkelde CleanLeaf® (een nieuw aubergineras) en tot slot de geribbelde, platte tomaat Roujande van De Ruiter/Bayer.

Minister ontmoet getroffen professionals ontmoeten
De 36ste editie van SIVAL bood Marc Fesneau, de Franse minister van Land- en Tuinbouw, echter ook een gelegenheid om professionals te ontmoeten die zijn getroffen door de opeenvolgende crises (klimaatrisico's, inflatie, enz.) die er de afgelopen tijd zijn geweest.


Marc Fesneau tijdens de 36ste editie van SIVAL, woensdag 18 januari 2023 / @MFesneau


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven