Haalbaarheids- en technisch onderzoek naar hightech telen op Barbados

AgriFORCE Growing Systems gaat samenwerken met de regering van Barbados. Als eerste stap zijn AgriFORCE en Delphy Groep BV (Delphy) van plan om tegen de zomer van 2023 een haalbaarheids- en technisch onderzoek uit te voeren naar de ontwikkeling van CEA-faciliteiten (Controlled Environment Agriculture) voor de teelt van groenten en fruit.

Deze faciliteiten zijn bedoeld om scholen, ziekenhuizen, overheidskantoren en instellingen van verse producten te voorzien, alsmede de retailhandel en cateringbedrijven op het eiland. Ook zullen er producten naar andere Caribische markten worden geëxporteerd. Deze geplande faciliteiten vormen een aanvulling op de eerder aangekondigde overeenkomst van het bedrijf om in Barbados een eigen FORCEGH+-faciliteit en IP op te zetten.

De haalbaarheidsstudie en het technische onderzoek zijn bedoeld om de gewassen en de totale regionale vraag, de specificaties van de installaties, de landvereisten voor de levering van deze gewassen aan de markt van Barbados en de vereisten voor de export in het Caribisch gebied vast te stellen. Verwacht wordt dat de haalbaarheidsstudie in ongeveer 120 dagen voltooid zal zijn. Daarna verwachten de betrokken partijen een definitieve overeenkomst te sluiten over de bouw van de installaties, de afname van een deel van de productie en andere belangrijke overwegingen.

Kaye-Anne Greenidge, CEO van Invest Barbados: "Invest Barbados kijkt uit naar de resultaten van deze studie. We verwachten met name de oprichting van een faciliteit die Barbados onder andere zal voorzien van nieuwe investeringen, banen, kennis en de overdracht van vaardigheden."

Directeur van AgriFORCE, Ingo Mueller, zegt over de samenwerking: "We kijken uit naar het begin van dit belangrijke haalbaarheids- en technische onderzoek. Caribische landen, waaronder Barbados, zijn sterk afhankelijk van geïmporteerd voedsel, dat soms niet de nodige voedingswaarde heeft en vaak hoge kosten met zich meebrengt. Ondanks het moeilijke tropische klimaat van het land kan een CEA-oplossing met behulp van AgriFORCE IP het hele jaar door voedzame groenten en fruit leveren aan overheidsinstellingen en retailklanten op Barbados en de omliggende Caribische landen. Deze samenwerking is een volgende belangrijke stap in naar wat we hopen een zinvolle en duurzame mogelijkheid op Barbados zal worden. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met de regering van Barbados en de instanties om de uitdagingen op het gebied van voeding, welzijn en voedselzekerheid in de regio aan te gaan."

Voor meer informatie:
Ian Pedersen
AgriFORCE
Tel: +1 604 757 0952
ipedersen@agriforcegs.com 
agriforcegs.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven