Bundeling krachten om uitdagingen zachtfruit het hoofd te bieden

Groothandel Michel neemt Valckenier over

Tholen - Bij Groothandel Michel zijn januari en februari traditiegetrouw de rustigste maanden van het jaar. Het is voor de specialist in zachtfruit normaal gesproken wachten op het warme weer en de zon van de lente. Toch liggen de zaken zeker niet stil, want sinds januari is Groothandel Valckenier overgenomen door Michel nv.

"Ook Valckenier is gespecialiseerd in zacht- en hardfruit, waardoor we een mooie synergie voorzien", legt Stefan Bosmans, zaakvoerder van Michel uit. "De contacten liepen eigenlijk al goed en vanuit de samenwerking willen we onze positie in de markt versterken in plaats van de concurrentie met elkaar aan te gaan." Zo valt vanaf 2023 de volledige organisatie van Valckenier onder het dak van Michel. 

Goede vraag Spaans citrus, minder aanbod
Op deze manier verwacht de ondernemer de uitdagingen in de Belgische zachtfruitsector het hoofd te kunnen bieden. "Het is uiteraard rustig nu. Frambozen en blauwe bessen worden nu volledig geïmporteerd. Normaal gesproken is er nog wel winterteelt van aardbeien, maar ook deze valt nu stil. Het zal daarom toch even afwachten zijn wat er straks richting maart/april gaat gebeuren", vervolgt Stefan. "Door de hoge energieprijzen zal er hoogstwaarschijnlijk minder uit de kas komen en de oogsten zullen sowieso een stuk later zijn. Als het Belgische zachtfruit door het beperkte aanbod duurder wordt, zal de klant wellicht sneller overschakelen op het Spaanse aanbod. Wij doen ook wel een beetje Spaans, maar dat zijn toch zeker geen grote aantallen."

Wat op het moment goed loopt bij de groothandelaar is het Spaanse citrus, en met name clementines. "Die zijn kwalitatief ook dik in orde. Ze smaken echt lekker nu. Wel is de aanvoer hiervan iets minder ten opzichte van voorgaande jaren. Er is zeker geen tekort, maar het resulteert wel in wat hogere prijzen op het moment." Daarnaast verkoopt ook het hardfruit redelijk goed door. "Er is een prima vraag naar de appelen en peren. Wel zien we bij de appelen uiteraard een flink overaanbod op de markt."

Voor meer informatie:
Stefan Bosmans
Groothandel Michel nv
Werkhuizenkaai 22-23
Magazijn E123/124/129/130
1000 - Brussel, België
+32 (0)2 241 70 44
stefanbosmans@michelnv.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven