Mucci Farms blijft bouwen: "We willen het momentum behouden"

In 2017 begon Mucci Farms met de bouw van een kassenblok van 9,6 hectare in Huron, Ohio. Dit was de eerste uitbreiding van het bedrijf buiten Canada, en in het voorjaar van 2018 werden de eerste trostomaten geoogst.

"Aanvankelijk werden in de kas uitsluitend trostomaten geteeld", zegt Steve Zaccardi, Senior Director of Sales bij Mucci Farms. "Maar toen de uitbreiding doorzette en we een beter gevoel kregen voor de markt, voegden we Mini Cucumbers, onze bekroonde CutecumberTM Poppers en Sun DropsTM zoete tomaten toe aan ons 'USA Grown' programma."

Het oorspronkelijke project was gepland in drie fasen van elk 9,6 hectare. Fase één begon in 2017, het laatste stuk werd in 2021 voltooid. "Dit kalenderjaar zag het eerste volledige seizoen van oogsten zonder bouw," merkte Zaccardi op.

Vandaag de dag is het totale areaal van Mucci Farms in Ohio 30 ha, inclusief drie kassen en een magazijn van 25.000 vierkante meter. "We blijven meerdere soorten tomaten telen, waaronder snacktomaten en speciale komkommers."

Deze producten worden ook geteeld in de kassen van het bedrijf in Ontario, Canada. Daarnaast worden op de Canadese locatie ook paprika's, sla, aardbeien en diverse andere speciale producten geteeld.


Uitbreiding door vraag naar lokaal geteelde producten
Zowel in Canada als in de Verenigde Staten ziet Mucci Farms de vraag naar lokaal geteelde producten voortdurend toenemen. "Daarom zijn we altijd op zoek naar strategische uitbreidingen, om de toegang tot consumenten over het hele continent te vergroten. Onze uitbreiding naar Ohio is daar een voorbeeld van. Deze locatie is strategisch gekozen, omdat we zo een betere toegang krijgen tot retailers en consumenten in de VS en hen tegelijkertijd lokaal geteelde producten kunnen aanbieden. Onze nabijheid tot de markt vergroot de mogelijkheid om verse, smaakvolle producten met een maximale houdbaarheid aan te bieden."

Een ander voordeel van de nabijheid van consumentencentra is de vermindering van transportkilometers. "Als bedrijf dat zich inzet voor het verminderen van onze impact op het milieu, helpt het bouwen van meer faciliteiten ons transportkilometers en onze CO2-voetafdruk te verminderen."

Tot slot is de locatie in Huron gunstig omdat deze de mogelijkheid biedt om gedurende de wintermaanden te telen, 365 dagen per jaar. De hele kas is uitgerust met HPS-belichting.


Verwachtingen voor 2023
Onlangs werd in Kingsville, Ontario, een paprika-uitbreiding van 12,8 hectare voltooid. "We willen dat momentum behouden. In 2023 zullen we op dat succes voortbouwen met nog eens 36 extra ha voor ons paprika-programma," aldus Zaccardi. Volgend jaar zullen er meer aankondigingen komen over de groei van Mucci, en het bedrijf kijkt ernaar uit om die met de wereld te delen.


Voor meer informatie: 
Ajit Saxena
Mucci Farms
Tel: +1 519 326 8881
asaxena@muccifarms.com
www.muccifarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven